Çocuklara Doğal Hayatı Öğreten Oyun: Plants (Video) - Haberler - indir.com

Çocuklara Doğal Hayatı Öğreten Oyun: Plants (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Çocuklara yönelik eğitici ve yararlı oyunlar yapan Tinybop girişiminin bir ürünü olan Plants, çocukların çevre bilincini geliştirmeleri amacıyla ortaya çıkarılmış gerçekçi bir mobil simülasyon oyunudur.

Çöl ve Orman olmak üzere iki farklı bölgenin yer aldığı oyunda çocuklar, doğayı bütün gerçekliğiyle gözlemleme şansını bulabilecekleri gibi aynı zamanda oyun içerisindeki bazı unsurlara tıklayarak etkileşime girebilecekler.

Plants

Gerçekçi bir doğal yaşamı mobil cihazlara getiren oyunda her yaşam alanının arkasında birer yapay zeka bulunmakta. Bu yapay zeka sayesinde de oyun aynen gerçek doğadaki yaşamda olduğu gibi aynı türdeki bitkiler belli zaman aralıklarında büyüyor, ormana herhangi bir vahşi hayvan girdiğinde zayıf olanlar kaçıyor ve bulutlar gök yüzünde ilerliyor.

Plants

Her yapılan işin doğada olduğu gibi bir karşılık bulduğu oyunda bulutlara tıklandığında ise yağmur yapabiliyor. Hatta fazlaca tıklandığında şiddetli bir yıldırım düşerek ormanı yakabiliyor. Ayrıca toprağı kazarak altında yaşayan canlıların da görülebildiği oyunda zamanla mevsimler değişebiliyor, ağaçlar meyve verebiliyor ya da göller kuruyabiliyor.

Çocukların çevre bilincini öğrenmeleri bakımından oldukça faydalı bir simülasyon oyunu olan Plants, App Store'da 4.29 TL fiyat etiketine sahip olup, Türkçe dahil 50 farklı dili desteklemektedir.

iPhone ve iPad cihazlar üzerinde oynanabilen oyuna aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilir ve geliştirici tarafından yayınlanan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.





PAYLAŞ