Coca-Cola, Facebook boykotuna katıl 7 milyar dolarlık zarara neden oldu - Haberler - indir.com

Coca-Cola, Facebook boykotuna katıl 7 milyar dolarlık zarara neden oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-29 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Coca-Cola Company tarafından Cuma akşamı yapılan açıklamada, Facebook dahik tüm sosyal medyalarda reklamları bir süre askıya aldıklarının bilgisini verdi. Bu duyuru, ABD'de başlayan büyük bir boykotun tepkisi olarak yapıldı. Coca-Cola Company tarafından Cuma günü içerisinde yapılan açıklamaya göre 1 Temmuz tarihinden bu yana firmanın tüm sosyal medya hesaplarının reklamları 1 ay süreliğine askıya alınacak. Amerikan halkının oluşturmuş olduğu bir organizasyon olan NAACP tarafından organize edilen boykot çağrısı, Facebook'un gelirinin yüzde 99'unu oluşturan reklamları hede alıyor. Organizasyonun aktardığı ve takip eden herkesin de bileceği üzere Facebok, ABD'de devam eden protestolarda gerilimi artıracak şekilde paylaşımları ortaya çıkarmakla suçlanır. Mark Zuckerberg ise Coca-Cola’nın açıklamasının ardından bir paylaşımla bu durumda ne yapıldığını belirtti.

Coca-Cola CEO’su tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, 1 Temmuz tarihinden itibaren 30 gün boyunca Facebook ve Instagram dahil olmak üzere hiçbir sosyal medya platformunda reklam vermeyecek. Bu diğer şirketlerin yaptığında bir miktar farklı çünkü tüm sosyal medya ağlarını vuruyor. Diğer firmaların yapılan boykota katılımı is sadece Facebook ve Instagram reklamları kesme yolunda olmuştu. Coca-Cola açıklamasında bu süreci değerlendirmeye adayacaklarını belirtiyor ve reklam partnerlerinin bu tip hareketlerde bulunmaları halinde nasıl tepki vereceklerini kesinleştireceklerini ifade etti. Şu ana kadar boykota dahil olan bu şirketler arasında Unilever, Verizon, Honda ve Hershey’s büyük ve dikkat çekici olarak yer alıyor. Facebook’a karşı sunulan argüman, firmanın Başkan Donald Trump başta olmak üzere nefret söylemi içeriklerini yeterince regüle etmemesine karşı. Halkın talebi, Facebook’un bu düşüncelerin yayılacağı bir platform olmasını engellemesi yönünde. Kampanyaya katılan firma sayısı 100’ün üzerinde.

Coca-Cola’nın reklam harcamasını 1 ay boyunca durduracağını açıkladığı Cuma günü, Facebook’un hisseleri yüzde 8,3 değer kaybetti ve pazar değerini 56 milyar dolar düşürdü. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg’in kişisel net varlığı ise 7,2 milyar dolar azaldı.





PAYLAŞ