CNR Games Week'e katılanlar Uçak Fobisini yeniyor - Haberler - indir.com

CNR Games Week'e katılanlar Uçak Fobisini yeniyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-11 10:15:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Oyun tutkunlarını geçtiğimiz haftadan beri ağırlayan ve keyifli dakikalar geçirmelerini sağlayan Video Oyunları ve Teknoloji Fuarı CNR Games Week, 10 Haziran tarihi itibariyle son buldu. 6 Haziran'da başlayan fuar, toplamda 4 gün sürdü ve oyun tutkunlarını, bu 4 gün içerisinde eğlenceye doyurdu. CNR Games Week fuarı kapsamında pek çok etkinlik düzenlendi ve bu etkinlikler oldukça ilgi gördü. Etkinlikler arasında en çok ilgi görenlerden birisi de VR Uçuş Fobisi Uygulaması oldu. CNR Games Week kapsamında düzenlenen VR Uçuş Fobisi Uygulaması, ziyaretçilerin uçuş korkularını yenmelerine yardımcı oldu.

Ziyaretçiler, AvioVR ile uçuş deneyimi yaşadı

CNR Games Week, 6 ' 10 Haziran tarihleri arasında Yeşilköy'de ziyaretçilerini ağırladı. Oyun fuarının en çok ilgi gören etkinliklerinden birisi VR Uçuş Fobisi Uygulaması, oldu. Red Horizon firmasının geliştirdiği AvioVR ile oyuncular gerçekçi bir uçuş ve havaalanı deneyimi yaşama fırsatını buldular. İki gün boyunca süren gerçekçi uçuş etkinliği kapsamında, ziyaretçiler uçuş fobilerini de yenmiş oldu. VR Uçuş Fobisi Uygulaması'na, uzman psikologlar da katıldı ve katılımcıların fobilerini yenmesine onlar da yardımcı oldular.

Uygulama geliştiricilerin Merve Yaman Özer, konuya dair bazı bilgiler paylaştı. Özer, Ar-Ge aşamasındaki uygulama sayesinde, katılımcıların 6-8 saatte korkularını yenebildiğini söyledi. Terapilerde, katılımcılara gerçeğe en yakın görüntü, ses ve animasyon efektleri verilerek, ortama adapte olmaları sağlandı. Gök gürültüsü, şimşek gibi zorlu hava koşulları da işin içerisine dahil edildi. Efektler ile verilen şeylerden bazıları da bilet alma, güvenlikten geçme, türbülans, uçak kalkışı vb oldu. Katılımcılar, VR uygulaması sayesinde uçuş korkularını da üzerlerinden atmış oldu.

Nostalji oyun kısmı da olan CNR Games Week'te, 30 ' 40 yaş arasındaki katılımcılar, kendi çocukluklarından kalma Street Fighter, Mortal Combat, Snow Bros, Mustapha gibi oyunları oynama imkanı buldu. Bu bölüm, gençler tarafından da ilgi gördü. Retro Games Satış Sorumlusu Ömer Eslemez, nostalji bölümüyle ilgili, Bu oyunlar son dönemdeki oyunlarda olduğu gibi insanlara yenme ya da finali görme hırsı vermiyor. Eski oyunlar paylaşmayı öğretir. Örneğin jetonun biterse yanındakinden alırsın ya da iki kişi ile oyunu oynarsın. Bu oyunlarda birinci yok ve çok sayıda oyuncu var.' ifadelerini kullandı.





PAYLAŞ