Clubhouse'ın dünya genelindeki indirme sayısı açıklandı - Haberler - indir.com

Clubhouse'ın dünya genelindeki indirme sayısı açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-19 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Son dönemin en çok konuşulan sosyal medya uygulaması olan Clubhouse’ın resmi indirme sayısı açıklandı. App Annie adlı analiz şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre uygulama, 16 Şubat tarihi itibariyle 8.1 milyon kez indirildi. Bu sayının şubat ayının ilk haftasında ise 2 milyon seviyelerinde olması dikkat çekmişti. Geçtiğimiz haftalarda dünya genelinde sahip olduğu davetiye sistemi ile yeni bir sosyal ağ çılgınlığı başlamıştı. Şuan için sadece iOS platformunda ve davet kodları ile giriş yapılabilen uygulamaya her geçen gün yeni üyeler dahil olmaya devam ediyor. Dünya çapında Elon Msuk’tan birçok hükümet yetkililerine kadar hemen herkesin dahil olduğu bu sosyal ağ platformu, popülerliğini artırmaya devam ediyor.

Mobil analiz ve veri servisi olan App Annie, Clubhouse’ın indirme sayısını açıkladı. Yapılan açıklamalara göre bu indirme sayısı, 16 Şubat ile beraber 8.1 milyon seviyesine ulaştı. Ayrıca ayın ilk günlerde sadece 2 milyon üzerinde tık alması ise dikkat çekti.

Clubhouse'a yeni özellikler geldiClubhouse'a yeni özellikler geldi

Clubhouse’un haftalık indirme sayısı

Yapılan açıklamaya göre platformun bu seviyede büyüyor olmasının sebeplerinden birisinin Elon Musk ve Mark Zuckerberg gibi isimlerin platforma dahil olmaları olduğu düşünülüyor. Şirket ayrıca indirme sayısının 2.6 milyondan fazlasının ABD’den geldiğini tahmin ediyor. Kullanıcıların yüzde 24’i uygulamaya ABD’den dahil oluyor. Clubhouse yönetimi ise daha önce indirme sayısı ile alakalı bir açıklama gerçekleştirmemişti. Ancak platformun bir numaralı isimlerinden olan Paul davison, geçtiğimiz ay yaptığı açıklama ile haftalık aktif kullanıcı sayısının 2 milyon civarında olduğu belirtilmişti. Bazı kaynaklara göre ise uygulamanın toplam kullanıcı sayısının 6 ile 10 milyon arasında olduğu ifade ediliyor.

Uygulamanın davetiye sistemine sahip olduğu için kullanıcı sayısının şuanlık 8 milyon seviyelerinde olduğu düşünülüyor. İlerleyen dönemlerde bu rakamın artarak devam etmesi bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Çin, Clubhouse uygulamasını yasakladıÇin, Clubhouse uygulamasını yasakladı
Facebook, Clubhouse'a benzer bir uygulama üzerinde çalışmaya başladıFacebook, Clubhouse'a benzer bir uygulama üzerinde çalışmaya başladı

PAYLAŞ