Clubhouse'a rakip olarak Twitter, Spaces özelliğinin Android testlerine başladı - Haberler - indir.com

Clubhouse'a rakip olarak Twitter, Spaces özelliğinin Android testlerine başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-01 22:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Son zamanların en popüler uygulamalarından Clubhouse ile beraber sohbet odalarında sesli sohbetler yapmanın trend haline gelmesi, diğer sosyal medya uygulamalarının da çeşitli yenilikler yapmasını gerektirdi. Bu sebeple diğer sosyal medyalarda da çeşitli hareketlilik başladı. Twitter, Spaces ile iOS platformu üzerinde başlayan sohbet odaları özelliği şimdi de Android platformları için denenmeye başladı. 

Android’de Twitter Space çalışmaları başladı

Şu an için uygulamanın beta sürümünü kayıt olmuş olan bazı kullanıcılara Twitter Spaces güncellemesinin geldiği aktarıldı. Beta uygulamasına sahip tüm kullanıcılara sunulmayan Spaces özelliği, adım adım da olsa Android platformları için denenmeye başlandı. Clubhouse, uygulaması ise iOS tarafında oldukça fazla miktarda talep görmüş olsa da, Android için bir türlü uygulamasını hazır hale getirmiş değildir. Bilindiği üzere Twitter Spaces özelliği sadece iki gün önce ülkemizde de devreye girdi.

Çin, Clubhouse uygulamasını yasakladıÇin, Clubhouse uygulamasını yasakladı

Şu an için Twitter beta programına katılmak pek de mümkün değildir. Fakat önceden bu programa dahil olduysanız, uygulama içerisinde Spaces özelliğinin olmadığını kontrol edebilirsiniz. Android Police tarafından aktarıldığı bilgilere göre, şu an için kısıtlı olarak Android için yayınlanan Spaces özelliği, iOS versiyonuna göre bazı kısıtlamalara sahiptir. Şu an için bu özelliği kullanan Android kullanıcıları kendi sohbet odalarını açamıyorlar. Sadece herkese açık olan bu sohbet odalarına dahil olabiliyorsunuz. 

Clubhouse platformunun rakibi, Spaces özelliği, Twitter üzerinden sohbet odakları açmanıza imkan sağlanıyor. Sohbete katılabilecek olan kişileri seçtiğiniz Spaces odaları, Android ile beraber çok daha geniş bir kitleye açılmış olacak. Clubhouse platformu, son zamanlar içerisinde yaşamış olduğu güvenlik sorunlarıyla gündemde yer almıştı. Yalnızca iOS platformunda yer alması, Android için henüz bir gelişme olmaması da uygulamanın eksiklerinden biridir. Clubhouse platformuna girmek için davete gönderilmesi gerekirken, Spaces sohbet odaları için Twitter üyesi olmanız yeterli. Clubhouse rakibi, Spaces özelliği hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


İlgili uygulamalar
Facebook, Clubhouse'a benzer bir uygulama üzerinde çalışmaya başladıFacebook, Clubhouse'a benzer bir uygulama üzerinde çalışmaya başladı
Clubhouse'ın dünya genelindeki indirme sayısı açıklandıClubhouse'ın dünya genelindeki indirme sayısı açıklandı
Clubhouse, veri ihlali ile karşı karşıyaClubhouse, veri ihlali ile karşı karşıya

PAYLAŞ