Clubhouse, Wave adlı yeni bir özelliğe kavuştu - Haberler - indir.com

Clubhouse, Wave adlı yeni bir özelliğe kavuştu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-24 13:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın popüler uygulaması Clubhouse, yeni sohbet özelliği Wave ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Şu ana kadar genellikle dinleyici olan kullanıcılar için uygulamadan sevindirici bir haber geldi. 

Clubhouse, geçtiğimiz haftanın ortalarında ortaya çıkan Wave sızıntısının ardından kısa bir süre önce yeni bir özelliği kullanıcılar için sundu. İşin ilginç yanı sıra şirketin blog sayfasında yer alan özelliğin tanıtımı adına yazılan makalede Jane Manchun Wong'a selam göndermesidir. Clubhouse'un bu yeni özelliği ile neler yapmak mümkün?

Spotify'dan Clubhouse rakibi uygulama sonunda duyurulduSpotify'dan Clubhouse rakibi uygulama sonunda duyuruldu

Clubhouse Wave özelliği özel sesli odaları imkanı sunar

Geçtiğimiz hafta içerisinde aktarılan Clubhouse Wave özelliği tahmin edilenlerin aksine herkese açık sohbet odalarına arkadaşlarını davet edebilirler. Kendi blogu üzerinde uzun bir makale yayınlayan geliştirici şirket, ilk olarak sızıntı yapan Jane Manchun Wong'a selam gönderdi. Bu selamın ardından Wong'un paylaşımına linklendirilmesi de oldukça sıra dışı oldu. 

Söz konusu bu makaleyi Clubhouse'un prensiplerine uygun eğlenceli bir dille yazan şirket, söz konusu bu özelliğin arkadaşlar arasında sohbet odakları oluşturmak adına geliştirdiklerini aktardı. Belki de uygulamanın en önemli eksikliklerinden birsi de kişilerin sohbet odakları dışında iletişim kuramamasıdır. Bu sohbet odalarında yalnızca dinleyici olan kullanıcılar şimdi ise kendi özel sohbet odaklarını açabilecekler. Clubhouse, Wave özelliği üzerine yazılan makalede ilk sızıntıları yapan Jane Manchun Wong’a selam göndererek ilginç bir davranışa imza attı. Bu bilgilere göre Clubhouse Wave özelliği sayesinde hangi arkadaşlarınızın uygulamada yer aldığını görmek mümkün olacak. Arkadaşlarınızı özel bir sohbet içerisinde davet etmek adına Clubhouse uygulamasının ünlü el sallama emojisine tıklamak yeterli oluyor.

Clubhouse akışında yani koridorda gezinip hangi arkadaşlarınızın odalarda olduğunu görebilirsiniz. Bunun yanı sıra ekranın sol kısmında yer alan üç nokta üzerinden de uygulamada bulunan arkadaşlarınıza selam yollayabilirsiniz. Herhangi bir arkadaşınızdan Wave geldiğinde ise size gelen bildirime onay vermeniz yeterli olur. Clubhouse halen popülerliğini koruyan bir uygulama olsa da, en büyük rakibi olan Twitter Spaces son zamanlarda çok daha fazla kullanılıyor. Fakat uygulamanın Wave özelliği hamlesi ile rekabeti çok daha ileri seviyelere taşıdı. Bu bağlamda Twitter’ın da Spaces sesli sohbet odaları adına benzer bir özelliği de sunma ihtimali vardır. 

Makalede yer alan bilgilere göre, kişi aynı andan birden fazla Wave odasına dahil olabiliyor. Bu odalardan çıkmak istediğinizde ise kolay bir şekilde Wave kontrol barıyla odadan çıkmanız da mümkündür. Uygulamayı arka plana aldığınızda ise Clubhouse, istemeden bir odaya çekilmemek adına Wave özelliğini durdurur. 

 


İlgili uygulamalar
Clubhouse podcast platformu TED ile ortaklığa gidiyorClubhouse podcast platformu TED ile ortaklığa gidiyor
Clubhouse sonunda mesajlaşma özelliğine kavuşuyorClubhouse sonunda mesajlaşma özelliğine kavuşuyor
Clubhouse uygulamasında davetiye dönemi sona erdiClubhouse uygulamasında davetiye dönemi sona erdi

PAYLAŞ