Clubhouse, veri ihlali ile karşı karşıya - Haberler - indir.com

Clubhouse, veri ihlali ile karşı karşıya

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-23 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Şu an için girişlerin sadece davetiye ve iPhone akıllı cihazlar üzerinde yapıldığı Clubhouse platformunun üçüncü parti yazılımlarla başı dertte kaldı. Çin merkezli bir Android geliştiricisi, son zamanların en popüler sesli sohbet uygulaması Clubhouse'un Android kullanıcıları için 3. parti bir yazılım tasarlandı.

GitHub üzerinden paylaşılan bu yazılımla iPhone akıllı cihaz olmayanlarda Clubhouse'da bulunan ses dosyalarını dinleyebilecekler. Clubhouse, Android uygulamasının bugüne kadar çıkarmış olması, uygulamayı adeta hedef haline getirdi. Çin merkezli Android geliştiricisi, uygulamanın Android cihazlarda olmamasına oldukça sinirlenmiş olmalı ki aksi halde herhangi biri Clubhouse'un ses dosyalarını web üzerinden erişime açılmazdı. 

Elon Musk'tan Clubhouse'da Robinhood CEO'sunu zorlayan açıklamalarElon Musk'tan Clubhouse'da Robinhood CEO'sunu zorlayan açıklamalar

GitHub kullanıcılara yasak getirdi

Geleneksel olan Çince komut dosyalarıyla Clubhouse platformunda yer alan birçok odadan ses dosyalarını yayınlayan geliştirici, kapalı odakları dahi deşifre etmiş oldu. Haftasonu sürecinde yayın yapan bu geliştirici böylece veri ihlali de sağlamış olacak. İşin ilginç tarafı ise Clubhouse'un ses dosyalarını anlık olarak deşifre edilmiş olmasıdır. Tersine mühendislik yöntemi ile beraber ses dosyalarının sızdırılmış olması yazılımda büyük bir açık olarak nitelendirildi. 

SiliconANGLE Media Inc.'in kurucusu ve CEO'su John Furrier, Hong Konglu bilgisayar korsanı olarak adlandırıldığı geliştirici tarafından yapılan “Tersine mühendislikle kötü amaçlı bir çalışma” olduğunu belirtti. oda bilgileri ve ses dosyalarının kimlerin eline geçtiği şu an için belli değildir ancak özellikle de "ses" konusu oldukça ciddi bir veri ihlalidir. Dünya üzerinde ses taklitleri %90 oranında yapılabiliyor. Şu an için Stanford İnternet Gözlemevi'nin başkanı olan eski bir Facebook Inc. yöneticisi olan Alex Stamos, 12 Şubat tarihinde aynı güvenlik ihlalleri konusunda Clubhouse üzerinden bir sohbet yapmıştı. 

Clubhouse’da farklı veri ihlali de olabilir

Gizlilik Danışmanlığı Şirketi PIX LLC’nin kurucusu ve CEO’su Lourdes Turrecha; “Clubhouse’un kullanıcılarının Twitter hesap bilgilerine nedenini açıklamadan ulaşmasını” sıradışı olarak nitelendiriyor. Aynı zamanda Turrecha kullanıcıların sadece kişisel bilgileri değil aynı zamanda iletişim bilgilerini de toplayan Clubhouse'un güvenilir bir ortam sunmadığı iddia edildi. 

Clubhouse üzerinden fon toplantıları gerçekleştiren CEO'ların olduğu dile getiren Furrier, bunun adeta bir çılgınlık olduğunu söylüyor. Clubhouse esas amacının oldukça dışına çıkmış olabilir ve güvenliği ihlalleri zannedilenin üzerinde olabilir. 

 


İlgili uygulamalar
Clubhouse davetiyesi nasıl alınır?Clubhouse davetiyesi nasıl alınır?
Clubhouse'a yeni özellikler geldiClubhouse'a yeni özellikler geldi
Çin, Clubhouse uygulamasını yasakladıÇin, Clubhouse uygulamasını yasakladı

PAYLAŞ