Clubhouse trendi sona eriyor - Haberler - indir.com

Clubhouse trendi sona eriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-04 16:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Çıktığı günden bu yana popülerliğini devam ettiren Clubhouse, geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde dünya genelinde sadece 922 bin indirme sayısına ulaştı. Business Insider'ın Sensor Tower tarafından alınan bilgilere göre bu mart ayında elde edilen 2.7 milyon indirme sayısının yüzde 66 altında olurken, uygulama geçtiğimiz şubat ayında ise 9.6 milyon indirme sayısı üst noktasına ulaştı. 

İndirilme sayısında yaşanan azalma, yaklaşık olarak bir yıl önce ortaya çıktığından bu yana hızlı bir şekilde yayılan ve Silikon Vadisi'nin favorisi olarak da kendini gösteren sosyal medya platformu için bir yavaşlama durumu söz konudur. Uygulama bu yılın ilk aylarında Türkiye'de de popüler hale geldi ve ülkemizde de büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşmıştır. Yalnızda devlet yöntemiyle üye kaydeden bu uygulaması şubat ayı içerisinde neredeyse 10 milyon indirme sayısına geldi. Bu, ocak ayında kaydedilen 2.4  milyona göre de 300 artışı gösteriyordu. Söz konusu bu dönem içerisinde Clubhouse, Türkiye’nin de aralarında olduğu birçok ülkeye açılmıştı. Sensor Tower adına konuşan bir temsilci, nisan ayı içerisinde kullanıcı büyümesinin son aylar içerisinde azalmada gelinen son nokta olduğu dile getiriliyor. Fakat söz konusu bu veriler, kullanıcıları elde tutma oranının güçlü olduğunu gösteren bir detaydır. 

Facebook, Clubhouse'a alternatif 4 seçenek sunabilirFacebook, Clubhouse'a alternatif 4 seçenek sunabilir

Clubhouse Android sürümü yakın zamanda geliyor

Clubhouse, Tesla CEO’su Elon Musk ve Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in uygulamada açılan sohbetlere katılmasıyla Silikon Vadisi kültürü için bir sığınak haline gelmiştir. Platform, kullanıcıların kendi görüşmeleri veya odaklarına sahip olmalarına veya başkalarınınkine katılmalarına imkan tanıyor. Clubhouse'a sadece bir kişi sizi davet ederse katılabilirsiniz ancak şirketin CEO'su Paul Davidson planın en sonunda uygulamayı herkese açmak olduğunu dile getirdi. Aynı zamanda, Clubhouse'un Mart 2020'deki ortaya çıkışından bu yana sadece iPhone kullanıcıları tarafından erişilebilir olmasının ardından, bu yaz Android'de kullanılabileceğini dile getirdi. 

Nisan ayında platform, kullanıcıların Clubhouse platformundaki içerik oluşturuculara para göndermesine izin vermek için ödeme şirketi Stripe ile iş birliği içerisinde hareket ediyor. Şirket, aracın “içerik oluşturucuların doğrudan ödeme almasına olanak tanıyan birçok özelliğin ilki” olduğunu söyledi. Clubhouse, geçtiğimiz ocak ayı içerisinde yaklaşık olarak 1 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmayı başardı. Son zamanlar içerisinde uygulama 4 milyar değer biçecek bir finansman arayışına girdi. Twitter ve Facebook gibi diğer teknoloji şirketleri de Clubhouse benzeri sesli sohbet uygulamalarıyla oynuyorlar. Clubhouse uygulaması hakkında son zamanlarda çeşitli gelişmeler yaşanıyor. Yakın zamanda uygulama hakkında yeni bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 


İlgili uygulamalar
Facebook, Clubhouse'a Spotify ortaklığında rakip olacakFacebook, Clubhouse'a Spotify ortaklığında rakip olacak
Clubhouse yayıncıları artık para kazanabilecekClubhouse yayıncıları artık para kazanabilecek
Telegram yeni güncellemeyle Clubhouse'a rakip oluyorTelegram yeni güncellemeyle Clubhouse'a rakip oluyor

PAYLAŞ