Clubhouse sonunda mesajlaşma özelliğine kavuşuyor - Haberler - indir.com

Clubhouse sonunda mesajlaşma özelliğine kavuşuyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-19 16:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sesli iletişim uygulaması olan Clubhouse, yeniliklere devam ediyor. Direkt olarak mesajlaşma imkanı sunan yeni bir özelliği Backchannel, Android ve iOS platformları için kullanıma sunuldu. Tekli yada grup sohbetler yapılmasına olanak tanıyan bu özellik, kullanıcıların Clubhouse deneyimlerini ileriye taşıyacak gibi duruyor. 2021 yılının başından adında oldukça söz ettiren sosyal medya platformu Clubhouse, Twitter’dan yayınladığı bir açıklama ile oldukça beklenen “Backchannel” adlı özelliğini kullanıma sunduğunu açıkladı. Android ve iOS cihazlar için sunulan bu özellik kullanıcıların aralarında direkt olarak mesaj göndermelerine olanak tanıyor.

Clubhouse’un Backchannel adlı bu özelliği, bire bir ve grup sohbetlere destek sağlıyor. Bu sayede hem kanal yöneticileri bir araya gelip sohbet edebiliyor, hem de kullanıcılar diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi mesaj atma imkanına erişiyorlar. Ancak bu özelliğin bazı eksiklere de sahip olduğu biliniyor.

Facebook'dan Clubhouse rakibi Live Audio Rooms görüntülendiFacebook'dan Clubhouse rakibi Live Audio Rooms görüntülendi

Backchannel, fotoğraf ve video desteklemeyecek

Clubhouse’un direkt olarak mesajlaşma imkanı veren Backchannel, sadece mesaj ile bağlantıyı destekliyor. Şuan için kullanıcılar fotoğraf ve video gönderemiyorlar. Ancak özelliğin kapsamında genişlemesi bekleniyor. Yakın bir zamanda Backchannel üzerinden fotoğraf ve video göndermek mümkün olabilecek. Ayrıca Clubhouse üzerinden sohbet etmek isteyen kullanıcılar, Instagram’da olduğu gibi istekler bölümüne sahip olacak. Bu bölüm, kullanıcıların iletişim kurmadığı diğer kullanıcılardan gelen mesajlara sahip olacak.

Gelen isteği kabul eden bir kullanıcı, bu mesajı artık ana mesaj klasörü içinde görmeye başlayacak.


Spotify'dan Clubhouse rakibi uygulama sonunda duyurulduSpotify'dan Clubhouse rakibi uygulama sonunda duyuruldu
Clubhouse podcast platformu TED ile ortaklığa gidiyorClubhouse podcast platformu TED ile ortaklığa gidiyor

PAYLAŞ