Clubhouse Android'de yerini aldı - Haberler - indir.com

Clubhouse Android'de yerini aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-10 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sosyal Medya

Sesli sohbet odakları özelliği ile popülerlik kazanan Clubhouse, çıktığı günden bu yana iPhone kullanıcılarına hitap ediyordu. Pandemi sürecinde daha da popülerleşen uygulamanın şu an aylık olarak 8 milyon aktif kullanıcısı vardır. Fakat uygulama geçtiğimiz ay App Store'da 1 milyon indirme sınırına dahi ulaşmadı. Davetiye sistemi ile çalışan Clubhouse'un kullanıcı sayısında ciddi anlamda azalma durumu söz konusudur. Şirketin durumları nasıl yeniden kendi yönüne çevireceği konusunda tartışmalar devam ederken, uygulamanın gelişimi de halen devam ediyor. Clubhouse uygulaması bugün itibariyle Android platformunda yerini aldı.

Clubhouse, Android ön kayıt alımı başladı

Clubhouse, nihayet resmi Android uygulamasını Google Play Store'da yayınladı. Test süreci halen devam eden uygulama ABD'deki kullanıcıların erişimine açıldı. Türkiye ve diğer ülkelerde de ön kayıt süreci devam ediyor. Play Store üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştiren kullanıcılar uygulama kullanıma açılmasının arından hemen erişime sahip olacak. 

Clubhouse yayıncıları artık para kazanabilecekClubhouse yayıncıları artık para kazanabilecek

Android kullanıcıları için “Hoş geldin!” mesajı veren Clubhouse ekibi, gelecek süreç hakkında yeni bilgiler verildi. İlk etapta Android kullanıcılarından geri bildirim alarak uygulamadaki büyük sorunları çözeceğini dile getiren ekip, süreç sonunda Clubhouse'u daha fazla kullanıcının beğenisine sunacağını dile getirdi. 

Clubhouse, Android kullanıcılarını neler bekliyor?

Clubhouse’u Android akıllı cihazınıza yükledikten sonra telefon numaranıza giriş yapabilirsiniz. Eğer numaranız ile davet aldıysanız otomatik olarak bunu algılıyor ve kaydınız oluşturuluyor. Ardından rehberinize bağlanan Clubhouse, platformda hesabı olan kişilerinizi saniyeler içerisinde karşınıza çıkarıyor. İsterseniz rehberinizde yer alan kişilerle de arkadaş olabilirsiniz. Clubhouse tıpkı iOS uygulamasında olduğu gibi Andorid uygulamasında da Türkçe dil desteğine sahiptir. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra isterseniz kendi sohbet odanızı açabilirsiniz. Odayı herkese açık, yalnızca arkadaşlarınızla veya kapalı olarak yapabilirsiniz. Bununla beraber var olan odalara da konuşmacı veya dinleyici olarak katılım gösterebilirsiniz. Clubhouse uygulaması yakın zamanda İngilizce konuşulan diğer ülkelere de açılacak. 11,70 MB paket boyutuna sahip uygulama buradaki  kullanıcılarla denenebilecek. Bilinen temel sorunlar düzeltildikten sonra tüm dünyada uygulamayı indirmek ve kullanmak mümkün olacak. Yani Android uygulamalarında görmeye alışık olduğumuz kademeli yayınlanma süreci Clubhouse uygulamasında da geçerlidir. 

Clubhouse, Android ve iOS’te aynı anda açılmıyor

Yapılan ilk denemeler, Clubhouse uygulamasının Android ve iOS cihazlarda aynı profil ile kullanılmadığı aktarıldı. iPhone'da açık olan hesaba Android'den giriş sağlandığında, uygulama diğer telefondan otomatik olarak çıkış yapıyor. Bunun tam tersi de yaşanabilir. Şu an bu sorunun neyden kaynaklandığı bilinmezken, Clubhouse yetkilileri şu an için sessizliğini koruyorlar. 

 


İlgili uygulamalar
Telegram yeni güncellemeyle Clubhouse'a rakip oluyorTelegram yeni güncellemeyle Clubhouse'a rakip oluyor
Clubhouse, Android beta testleri başladıClubhouse, Android beta testleri başladı
Clubhouse alternatifi Twitter Spaces için takipçi limiti geldiClubhouse alternatifi Twitter Spaces için takipçi limiti geldi

PAYLAŞ