Clubhouse Android versiyonu için tarih verildi - Haberler - indir.com

Clubhouse Android versiyonu için tarih verildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-23 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Belirli bir süre önce sesli sosyal ağ Clubhouse'ın Android platformunda yer alacağı duyurulmuştu. Şimdi ise platformun yaratıcısı Paul Davison, uygulamanın ne zaman çıkacağı ile ilgili açıklama yaptı. Son zamanların en popüler sosyal ağı Clubhouse'un temsilcisi, uygulamanın Android için beklenen sürümünün lansmanıyla ilgili güzel haberler verdi. Haftalık olarak toplantı kapsamında Clubhouse'un kurucu ortağı Paun Davison, şirketin son zamanlar içerisinde uygulamanın Android sürümü üzerinde çok çalıştığını dile getirerek bu sürecin birkaç süreceği dile getirildi. Görüldüğü üzere Clubhouse, Adroid platformuna bahar aylarının sonlarına veya yazın ilk aylarına doğru sunulacak. 

Bu yılın ilk aylarında sunulan Clubhouse blogu, geliştiricilerin uygulamanın Android versiyonu için çalışmaların başladığı dile getirildi fakat şirket belirli bir tarih dile getirmemişti. Bundan sonraki açıklamaların çoğu da Android cihaz kullanıcılarını desteklemenin ve uygulamanın daha geniş bir kitleye erişim sağlamanın önemine dair belirsiz sözler içeriyordu. Bu arada, rakipler de Clubhouse platformunun bu özelliğinden esinlenmeye başlamışlardı. Örnek vermek gerekirse Twitter, farklı platformlar içerisinde daha fazla kullanıcıya yeni Spaces özelliğine erişim sağlamak adına Clubhouse Android uygulamasının gecikmesinden yararlandı. Kısa bir süre sonra da Twitter, Spaces'ı Nisan ayında daha geniş bir kitleye resmi olarak sunmayı planladığını duyurdu.

Clubhouse, kullanıcılarına para kazandırmak için yenilendiClubhouse, kullanıcılarına para kazandırmak için yenilendi

Clubhouse, Android platformu için geç kaldı

Davison, davetler hakkında da açıklama yaptı ve başvuruyu herkese açık hale getirmek istediğini, çünkü birçok seçkin konuşmacının şu an için Clubhouse'a gelmediğini dile getirdi. Bir Android istemcisinin olmaması şirket için şimdiden bazı zorluklara sebep oldu. Bazı uygulama geliştiricileri kendi çözümlerini üretti ve aynı simgeyi kullanmaktan çekinmeyerek hareket etti. Bu genellikle Google Play'de Clubhouse'u arayan Android kullanıcılarının kafasının karışmasına sebep oldu. Öyleki Clubhouse uygulaması adı altında kötü amaçlı olarak yazılım dağıtan bilgisayar korsanları da vardır. Şirket aynı zamanda bir dizi farklı ilginç duyurularda bulundu. Platforma özellik, yaratıcılık ve para kazanma odaklı araçların eklenmesi de gündemde olan bir konudur. Platforma özellikle de, yaratıcılık ve para kazanma odaklı araçlar eklenmesi gündemde yer alıyor. Aynı zamanda şirketin, ücretli sesli sohbetler başlatma olasılığını da vardır.


İlgili uygulamalar
Facebook Clubhouse'a rakip oluyorFacebook Clubhouse'a rakip oluyor
Discord, Clubhouse benzeri özellik getiriyorDiscord, Clubhouse benzeri özellik getiriyor
Mark Zuckerberg Clubhouse'da Apple'ı eleştirdiMark Zuckerberg Clubhouse'da Apple'ı eleştirdi

PAYLAŞ