Clubhouse Android sürümünün beta sürecine başlanıyor - Haberler - indir.com

Clubhouse Android sürümünün beta sürecine başlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-04 12:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Clubhouse Android sürümü ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Kısa bir süre içerisinde büyük popülerlik kazanan sosyal medya uygulaması bilindiği üzere sadece iOS platformunda yer alıyordu. Androdi işletim sistemli akıllı cihaz kullanıcıların heyecanla beklediği uygulama için yeni adımlar atılmaya başlandı. Android sürümünün beta sürecine başlandı. 

Clubhouse Android kapalı beta sürecine başlandı

Sosyal medya uygulamaları her geçen gün çeşitliliğini artırmaya devam ediyor. Oldukça popüler bir noktada yer alan bu uygulamalar ile kullanıcılar farklı bir deneyim sunuyor. Facebook, Twitter ve Instagram gibi uygulamaların yanı sıra her geçen gün farklı özelliklere sahip olan yeni uygulamalar gün yüzüne çıktı. Bu uygulamalardan biri de Clubhouse'dur. Sesli sohbet odaları özelliği sayesinde kullanıcılara sıradışı bir deneyim sunan uygulama, daha fazla kişi tarafından kullanılmak isteniyor. Şu an itibariyle iOS işletim sistemli akıllı cihazlarda kullanımda olan bu uygulama, platform desteğini daha da artırıyor. Heyecanla Android sürümü beklenen uygulamadan ilk bilgiler gelmeye başladı. Clubhouse Android sürümü için kapa beta sürecine geçildi. 

Reddit'te Clubhouse benzeri özellik getirebilirReddit'te Clubhouse benzeri özellik getirebilir

Uygulamanın resmi internet sitesinde mayıs ayı için plan yazısı yayımlandı. Bu yazı içerisinde bulunduğumuz ay ile ilgili olarak yapılan ve yapılacaklar bilgisi yer alıyor. Fakat bu listede en çok dikkat çeken elbette ki uygulamanın Android sürümü ile ilgilidir. Öyle ki Clubhose Android sürümü için kapalı beta sürecinin başladığı resmiyet kazanmış oldu. Geliştirici ekip uygulamanın Android sürümünün şu an için herkese açık olmadığını dile getirdi. Fakat geliştirici ekip test sürecinin resmi olarak başladığını dile getirdi. Geliştiriciler aracılığı ile test edilen bu versiyonun yakın zamanda Android kullanıcıları için sunulacağı bilgisi verildi. 

Clubhouse popülerliğini artıyor

Sesli sohbet uygulaması, etkisini yalnızda kullanıcılar arasında göstermedi. Birçok sosyal medya uygulaması, Clubhose benzer özellikleri kendi entegre etmeye yönelik hareket ediyor. Son olarak ise bilindiği üzere Twitter benzer bir şekilde harekete geçti. Şirket, uygulamasına Spaces adlı özelliği getirdi. Bu sayede kullanıcılar Clubhouse uygulamasındaki gibi kendi takipçileri ile sohbet odaları oluşturabilir. Özellikle de Android sürümünün olmadığı Clubhouse uygulamasının popülerliğinden Twitter'da yararlanıyor. Twitter'a ek olarak Reddit ve Instagram da uygulamalarında benzer özellikler için harekete geçti. Reddit'in yeni Talk adlı özelliğini aynı şekilde beta sürecine dahil etti. Instagram Live ile beraber konuşmacıların görüntü açmadan da sohbete dahil olmaları mümkündür. Bu sayede kullanıcılar Clubhouse platformundaki benzer bir deneyimi yaşayabilirler. Android sürümü için biraz geç kalan Clubhouse'un iOS sürümü için geliştirmeler halen devam ediyor. Öyle ki uygulama içi algoritmanın da oldukça geliştirildiği belli oldu. Kullanıcılar için daha gelişmiş düzeyde bir öneri ve bildirim sistemi artık uygulamada vardır. Şubat ayı içerisinde 8 milyon indirme rakamlarına çıkan sosyal medya uygulamasının popülerliğini de geliştirmeye devam edecek. Clubhouse Android sürümü için Mayıs 2021 tarihinden söz edilirken, versiyonun etkileri şimdiden merak konusu oluyor. 

 


İlgili uygulamalar
Clubhouse verileri de sızdırıldı!Clubhouse verileri de sızdırıldı!
Clubhouse Android uygulaması için açıklama geldiClubhouse Android uygulaması için açıklama geldi
Facebook, Clubhouse'a alternatif 4 seçenek sunabilirFacebook, Clubhouse'a alternatif 4 seçenek sunabilir

PAYLAŞ