Clubhouse alternatifi Twitter Spaces için takipçi limiti geldi - Haberler - indir.com

Clubhouse alternatifi Twitter Spaces için takipçi limiti geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-04 13:01:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya platformu Twitter tarafından piyasada yer alan Clubhouse uygulaması için rakip olarak geliştirilen Twitter Spaces, ufak bir limit ile kullanıma açıldı. Twitter Spaces yeniliği hem Android hem de iOS kullanıcılar için sadece 600’den fazla takipçisi olan kullanıcılar için kullanıma açıldı. Artık en az 600 takipçisi olan kullanıcılar, başkalarının katılabileceği sadece sesli grup sohbetler başlatabilecekler. Yakın zamanda bölgelerden bağımsız olarak herkese açılacak olan bu özellik için konuşan Twitter yetkilileri, “600 ve üstü” takip limitini uzun testler sonrasında belirlediklerini ifade ediyor. Bu durum ise sürecin daha düzenli olması adına oldukça mantıklı duruyor. Anlık süreç devamlı olarak 600 ve üstü takipçi ile sınırlı olmayacak. İleride herkesin Spaces başlatabileceği resmi olarak belirtiliyor.

Twitter’a Spaces özelliği kullanıma sunuldu

Twitter'a profesyonel profil özelliği geliyorTwitter'a profesyonel profil özelliği geliyor

Şirket şuan için 600 ve üstü takipçili hesaplar üzerinden geniş kapsamlı bir test başlatmışa benziyor. Buradan ciddi oranda bir geri dönüş olması bekleniyor. Ayrıca Spaces’ler direkt olarak ana Twitter uygulamasının üzerinde yer aldığına da belirtelim. Bu yeni servis özellikle Android tarafında bulunması ile dikkat çekiyor. Bildiğiniz üzere Clubhouse uygulaması hala tam olarak Android için yayınlanmış değil. Android sürümü için kapalı beta testlerinin devam ettiği belirtilen Clubhouse, eski popülerliğinden uzak gibi duruyor.

Clubhouse’un piyasada tutunması için ciddi adımlar atması gerekiyor. Öyle ki rakipler hiç durmadan benzeri özellikleri platformlarına entegre etmeye devam ediyorlar.


Twitter, koronavirüs hakkındaki eleştirilerek sansür uyguluyorTwitter, koronavirüs hakkındaki eleştirilerek sansür uyguluyor
Twitter pandemide %28 büyüdüTwitter pandemide %28 büyüdü

PAYLAŞ