Clubhouse Afgan kullanıcıların gizlilik ayarlarını proaktif olarak değiştiriyor          - Haberler - indir.com

Clubhouse Afgan kullanıcıların gizlilik ayarlarını proaktif olarak değiştiriyor         

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-24 12:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Clubhouse, Afganistan’da meydana gelen olaylara kayıtsız kalamadı ve Afgan kullanıcıların gizlilik ayarlarında değişiklik yaptı.

Afganistan’da yaşanan olaylar sonrasında Afganlı kullanıcıların güvenliğinin sağlanabilmesi adına sosyal ağlar arka arkaya alınan önlemleri açıklamaya başladı. Özel önlemlerin alındığı uygulamalardan birisi de Clubhouse olurken, uygulamada yer alan Afganlı kullanıcılar için koruma amacıyla yeni değişiklikler yapıldığı belirtildi.

Clubhouse’a Getirilen Yenilikler Neler?

Clubhouse tarafından yapılan açıklamalara göre kullanıcılar hesaplarını tek bir tıklama ile kolay bir şekilde kapatabilecek. Bununla birlikte fotoğraflar, biyografi bilgileri gibi hesaplar için oldukça kritik olan veriler proaktif olarak değiştirildi. Bu doğrultuda kullanıcı bilgisi ve profil fotoğrafı gibi tüm veriler gizli hale getiriliyor. Üstelik uygulamada yapılacak aramalarda Afgan kullanıcıların bulunmaması adına da yeni algoritmalar devreye alınmış durumda.

Bu tür korumaları istemeyen kullanıcılar ise ayarları pasif durum getirebilecek. Bu bakımdan hesaplarda herhangi bir değişiklik ya da veri kaybı olmadan Clubhouse kullanımı mümkün olacak.  Ancak isteyen kullanıcılar da güvenliğin etkin halde kalmasını sağlayabilecek.  Geri alınabilir şekilde düzenlenen yeni kısıtlamalar, Clubhouse’ın bu alanda destek almasını sağladı.





PAYLAŞ