CloudReady nasıl yüklenir? - Haberler - indir.com

CloudReady nasıl yüklenir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-25 10:10:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Chrome OS'a benzer bir işletim sistemi deneyimi yaşamak isteyenler için öne çıkan CloudReady, oldukça dikkat çekiyor. peki  CloudReady nasıl yüklenir ve nasıl kullanılır?

İşletim sistemi ve program kurma adımları biliyorsanız, CloudReady'nin kurulumu konusunda zorlanmanız çok söz konusu değil. Bir Linux dağıtımını kurmakla neredeyse aynı olan CloudReady kurulumunda önyükleme diski ya da USB belleği kullanarak sisteminizi kurabilirsiniz.

CloudReady  kurulumunda ön şartlar

CloudReady'yi yüklemeden önce yerine getirmeniz gereken temel gereksinimleri kontrol etmeniz olası sorunları önleyecektir. bu nedenle aşağıdaki listeye bakarak uygun olup olmadığınıza bakabilirsiniz.

  • 8 GB (minimum) veya 16 GB (tercih edilen) alanlı bir USB bellek.
  • İnternet bağlantısı.
  • 2 GB RAM (en az) veya daha yüksek (4 GB önerilir).
  • 20 GB (en az) veya daha yüksek sabit disk

CloudReady'i yüklemek için önyüklenebilir bir flash sürücü gerektiğinden dolayı kişilerin öncelikle bu gereksinimlerini karşılaması gerekiyor. bu konuda geliştirici firma tarafından oluşturulan USB Maker adlı program işleri oldukça kolaylaştırıyor.  resmi site üzerinden bu uygulamayı indirerek adım adım usb belleğinize CloudReady kurabilirsiniz. daha sonrasında ise kurulum aşamasına geçebilirsiniz.

CloudReady kurulumu

Önyükleme disketini oluşturduktan sonra, USB bellekten bilgisayarınızı başlatarak CloudReady   yüklemenizi başlatabilirsiniz. Bu aşamada ise karşınıza gelecek adımlar şöyle;

  • İlk olarak CloudReady Installer'ın karşılama ekranını karşınıza çıkacak.
  • Ekranın sağ alt kısmında gösterilen saate tıklayın. Burada “Install CloudReady” seçeneğini seçin.
  • Yeni pencerede, “Install CloudReady” düğmesine tıklayın. Yükleyicinin kurulum sürecine devam etmesinden önce tüm uyarı,şart ve koşulları okumayarak kabul etmelisiniz.
  • Yükleme bittikten sonra, bilgisayarınız kapatılacak ve yeniden başlatılacaktır.

Bilgisayar yeniden açıldığında CloudReady'nin hoş geldiniz ekranını göreceksiniz. Aynı zamanda Chromium OS veya Google Chrome OS kullanıcılarına sunulan da aynı kurulum ekranıdır. Bu karşılama ekranında dilinizi, klavye düzeninizi seçebilir ve bir ağa bağlayabilirsiniz. ayarlarınız bittiğinde her sayfa için devamı tıklayarak bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. son olarak bilgisayarınız güncellemeleri kontrol edecek ve sisteminiz için en yeni olanları yükleyecektir. Tamamlandıktan sonra size giriş ekranı açılarak yeni sisteminizi kullanmanıza izin verilecektir. CloudReady'de Gmail veya Google hesabınızla giriş yapmanız gerekir. Oturumunuzu tamamladıktan sonra klasik masaüstünü göreceksiniz.





PAYLAŞ