Cloudflare'nın Yeni DNS Uygulamasını nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Cloudflare'nın Yeni DNS Uygulamasını nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-13 19:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Ücretsiz DNS sağlayıcısı Cloudflare geçtiğimiz günlerde iOS ve Android için yepyeni bir uygulama yayınladı: “1.1.1.1”. Peki, Cloudflare’nın yeni DNS uygulaması nasıl kullanılır?

Yeni DNS uygulaması, kullanıcıları servisin hızlı sunucularına yönlendirmeyi son derece kolaylaştırıyor. Üstelik sunduğu tüm avantajların dışında Cloudflare internet kullanımını ile ilgili herhangi bir veri saklamadığını açık bir şekilde belirtiyor. Bu bakımdan Cloudflare DNS uygulaması ile birlikte gizlilik konusunda da ciddi bir avantaj elde ediliyor.

Cloudflare gizliliğe önem veren 1.1.1.1 dns hizmetini devreye aldıCloudflare gizliliğe önem veren 1.1.1.1 dns hizmetini devreye aldı

Cloudflare DNS uygulaması nasıl kullanılıyor?

Ücretsiz bir uygulama olduğu için isteyen herkes Cloudflare uygulamasını kullanabilir. Uygulama kurulum sonrasında küçük bir asistan ile birlikte geliyor. Konuyla ilgili detaylı bilgileri aktaran Cloudflare CEO'su Matthew Prince, açıklamalarında kullanıcıların bazı sorunlarına da yanıt verdi. Prince açıklaması ise şöyle; “İOS, maalesef yalnızca DNS ayarlarını her bir WiFi ağına göre ayarlamanıza izin veriyor. Bu, her bir WiFi ağı için DNS ayarlarınızı ayarlamanız gerektiği anlamına geliyor. Bunu yapsanız bile, hücresel veri kullanırken ayarların kapsama alanı dışında kalması da söz konusu. Üstelik 1.1.1.1 hızlı ve gizliliğe saygılı olmakla birlikte, iOS varsayılan olarak şifrelenmiş DNS'yi  desteklemez. Tüm ağlarda 1.1.1.1'i desteklemenin ve çalıştırmanın tek yolu bir VPN profili oluşturmak.”

Prince yaptığı bu açıklama ile cihazlardaki mevcut soruna dikkat çekerken yeni uygulama ile birlikte VPN profili oluşturarak bu sorunun çözümünün de bulunduğunu dile getirdi. Cihazınıza bir VPN profili ekleyen Cloudflare uygulamasını çalıştırarak, ortak alanlardaki Wi-Fi kullanımınızı da güvenli bir hale getirebilirsiniz. 

Cloudflare gizliliğe önem veren 1.1.1.1 dns hizmetini devreye aldı



PAYLAŞ