Cloaking nedir? - Haberler - indir.com

Cloaking nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-14 22:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Bir web sitesinin hazırlanması aşamasında ziyaretçilerin web sitesinden en iyi şekilde faydalanması amaçlanırken bir yanda da arama motorlarının siteyi incelediği sırada siteyi en iyi şekilde görmesi de göz önünde bulundurulur. Bir web sitesinin arama motoru tarafından sevilmesi, aramalarda onu daha üst sıralara taşıyacaktır ve bu durum da yüksek ziyaretçi çekilmesini sağlar. Bu nedenle de cloaking gibi farklı çalışmalar ortaya çıkarak web sitesinin daha iyi bir performans sağlaması hedeflenmektedir.

Tanım olarak cloaking, normal ziyaretçiler için ayrı, arama motorları için farklı site hazırlamaktır. Botlara yönelik hazırlanan sitede botların sitede görmek istediği içeriklere ve verilere sahip olarak cloaking çalışmasıyla siteden daha iyi bir performans sağlanabilir. Fakat cloaking çalışmalarında yapınla usulsüz davranışlara nedeniyle şu anda hemen hemen tüm arama motorlarında cloaking yapmak yasaktır.

Cloaking yapılırsa ne olur?

Cloaking yapıldığı tespit edilen bir web sitesi arama motoru dışında kalır. Bu nedenle Google gibi popüler arama motorlarının sonuçlarında yer alan webmasterların mutlaka cloaking gibi olumsuz çalışmalardan uzak durması gerekmektedir. İlk keşfedildiği dönemlerde her ne kadar SEO adına yapılmaya başlansa da günümüzde bu durumun bir karşılığı bulunmamaktadır.





PAYLAŞ