Click Fraud nedir? - Haberler - indir.com

Click Fraud nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-14 23:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Click fraud, bir dolandırıcılık olayı olarak site gelirini artırmak veya reklam verenlerin bütçelerini tüketmek için tıklama başına ödeme (TBM) reklamlarını yasalara aykırı bir şekilde tıklama eylemidir. Bu durum TBM’nin yanlış bir şekilde kullanılmasına neden olduğu gibi aynı zamanda internet dünyasında büyük bir tepki görmektedir.

Tıklama sahtekârlığı, geçersiz tıklamalardan (reklamın yayıncısı tarafından tekrarlanan veya yapılanlar) farklıdır. Çünkü click fraud; kasıtlı, kötü amaçlıdır. Reklamın bir satışla sonuçlanma potansiyeli yoktur. Tıklama başına ödeme reklamcılığı üzerinden gerçekleşen tıklama sahtekârlığı, aynı zamanda tespit edilebilmektedir.

Click fraud ne işe yarar?

click fraud aynı zamanda rekabette de kullanılan bir eylemdir. Öyle ki reklam çalışması yapan rakip firmaların reklam bütçelerini tüketmek adına reklamlar arka arkaya tıklanabilmektedir. Bu durum reklam verenin reklam yayınlanan gözünde kötü bir prestij yaratmasına neden olacağı gibi reklam verenlerin sistemden uzaklaştırılması dahi görülebilir.

Bazı durumlarda ise reklamlar üzerinden fazladan gelir elde etmek adına kişilerin kendi reklamlarına tıklaması ya da ziyaretçilerini bu yönde teşvik etmeye çalışması da görülebilmektedir. Yine bu tür faaliyetler de click fraud kapsamına girdiği gibi günümüzdeki Google ya da diğer reklam sistemlerinde bu tip faaliyetler kolayca tespit edilebilmektedir.





PAYLAŞ