Çip krizi hakkında Intel CEO'su açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Çip krizi hakkında Intel CEO'su açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-31 15:37:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünya çapında yaşanan çip krizinin halen etkili bir şekilde devam ediyor. Konuyla ilgili olarak Intel tarafından aktarılan bir açıklama ise durumun düşünülenden daha kötü olduğunu gözler önüne seriyor. Geçtiğimiz ay içerisinde açıklamada bulunan Dell CEO'su Michael Dell, tüm dünyayı etkisi altına alan çip krizi özelinde sıkıntının kısa zamanda geçmeyeceğini ve bu sürenin bir kaç yıl daha uzayacağını belirtmişti. Yaşanan gecikmelerin oldukça büyük olduğunu dile getiren CEO, yeni fabrikaların yolda olduğunu ancak bu fabrikalarında hemen kullanıma giremeyeceğinin altı çizildi. 

Konu ile ilgili olarak Intel CEO'su da benzer bir şekilde açıklamada bulundu. Sektörün merkezinde bulunan firma, stok sıkıntılarının kesin olarak birkaç yıl daha süreceğini söylemişti. Tüm dünyada yaşanan çip yani işlemci sıkıntısı halen etkisini sürdürüyor. TSMC ve Samsung gibi çip üretimiyle ilgilenen şirketleri gelen yüksek talebe karşılık veremiyor. Bu global kriz, geçtiğimiz ay içerisinde konuşma yapan TSMC yetkililerine göre 2022'nin ikinci yarısına kadar çözülmesi mümkün gözükmüyor. Fakat bu şirketin kendi tahmini olarak değerlendiriliyor. Sektör geneli daha uzun vadeli bir sorunlu süreçten söz ediliyor ve bu da elbette ki şirketler adında kötü bir durumdur. 

Elon Musk insanlara ne zaman çip yerleştirileceğini açıkladıElon Musk insanlara ne zaman çip yerleştirileceğini açıkladı

Şirketlerin çözmek için yoğun çana harcadığı çip krizi etkisini sürdürüyor

Çip krizinin devam etmesi sebebiyle halen üretimi gerçekleştiremeyen otomobil fabrikaları vardır. Çözüm için şu an hala elinden gelen bir durum yoktur. Fakat gelecekte bu şekilde bir sorun yaşanmaması adına ilk olarak TSMC olmak üzere dev isimler ciddi fabrika yatırımlarıyla ilgileniyor. Bu konu ile ilgili olarak Samsung'un da yeni fabrikalar kurmak gibi bir düşüncesi olduğu biliniyor. Şirket ABD ve Avrupa merkezli olan bir üretim yatırımında yer alıyor. 

 


Volvo, Nvidia çiplerini kullanacakVolvo, Nvidia çiplerini kullanacak
Monster yeni ürünlerinde çip nedeniyle zam yapabilirMonster yeni ürünlerinde çip nedeniyle zam yapabilir
Volkswagen otonom sürüş için kendi çipini üretecekVolkswagen otonom sürüş için kendi çipini üretecek

PAYLAŞ