Çinliler 5G teknolojisi ile uzaktan ameliyat gerçekleştirdi - Haberler - indir.com

Çinliler 5G teknolojisi ile uzaktan ameliyat gerçekleştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-17 10:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

2020 yılına 5G teknolojisi bomba gibi gündeme damgasını vuracak. Birçok teknoloji üreticisi 5G teknolojisini yakalayabilmek için var gücü ile çaba gösterirken, öte yandan 5G ile yapılan bazı çalışmalar büyük ses getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda sıra dışı bir örnek Çin hükümetinden geldi. Çinliler, 5G teknolojisini kullanarak uzaktaki bir hastaya operasyon yaparak, 5G teknolojisine imza attılar.

5G teknolojisini destekleyen firmaların sayısı her geçen gün giderek artıyor. Çin hükümetinde ise 5G teknolojisi bir adım öteye taşınarak hiç akla gelmeyecek bir iş yaptı. Çinli uzmanlar tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmeyi başardı. 5G teknolojisi ile çalışan dünyanın ilk uzaktan icerrahi müdahalesi Çin hükümeti tarafınca kullanıldı. Bu test sonunda başarılı bir şekilde sonuçlandı. Çinli bir doktor, bulunduğu şehirden çok uzak başka bir şehirde yaşayan hastasına 5G bağlantısı kullanarak bir cerrahi operasyon gerçekleştirdi. Bu hastası ise bir hayvandı.

Türkiye'de 4,5G abone sayısı 3G abone sayısının 8 katına ulaşmış durumdaTürkiye'de 4,5G abone sayısı 3G abone sayısının 8 katına ulaşmış durumda

Gecikme süresi 0.1 saniye

Çinli doktor bu cerrahi operasyon için robotik cerrahi kollar kullanırken, iki şehir arasındaki 5G bağlantısı sağlandı. Gecikme sürsi hesaplandığı zaman ise ölçümlere göre sadece 0.1 saniye. Cerrahi odada mevcut olan robot, doktorun kontrol cihazında gecikme süresinin bu derece düşük olmasının, ölümcül tıbbi hata riskini hemen hemen hiç yokmuş gibi gösteriyor. 5G teknolojisinin yaygınlaşması ile beraber bazı ameliyatların çok uzaktaki bir doktorun müdahalesi ile güvenli bir şekilde yapılması beklenenler arasında.

 

 


Huawei'den İddialı 5G Açıklaması GeldiHuawei'den İddialı 5G Açıklaması Geldi
Katlanabilir Galaxy ve Galaxy S10 5G Pil Değerleri Belli OlduKatlanabilir Galaxy ve Galaxy S10 5G Pil Değerleri Belli Oldu

PAYLAŞ