Çinli firma, insan yürüyüşünü tanıyacak yeni bir teknoloji geliştiriyor! - Haberler - indir.com

Çinli firma, insan yürüyüşünü tanıyacak yeni bir teknoloji geliştiriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-08 11:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Çinli güvenlik şirketi olan Watrix, yürüyüş tanıma teknolojisi üzerinde yeni geliştirdiği sistemler sayesinde yürüme şekillerinden tanıyabilecek. 

Çinli firma, insan yürüyüşünü tanıyacak yeni bir teknoloji geliştiriyor!

Yürüyüş tanıma teknolojisi sayesinde garip açılarda duran, herhangi bir şekilde maske takan veya yüzünü gizleyen kişilerinde kimlikleri bu sayede belirlenebilecek. Watrix şirketinin CEO'su Huand Yongzhen yaptığı bir açıklamada, bu yazılımın topallama gibi yöntemlerle kandırılamayacağını belirtti. Bunun sebebi olarak ise yazılım, bütün bedeni tarayıp ona göre bir kimlik belirliyor. Watrix'in kullandığı bu yöntem, video kaydını alıp silüet halini getiriliyor. Daha sonra da yürüme şeklini modelliyor. Watrix'in bu teknolojisinin başarı oranı yüzde 94 oranında olduğu söyleseler de analizler canlı yayında gerçek zamanlı olarak yapılmadı. Bu iddiaları kanıtlayan bir bağımsız kaynakta yok.

Yapay zekanın öğrenme serüveniYapay zekanın öğrenme serüveni

ABD ve İngiltere'de araştırmacılar buna benzer teknolojiler üzerinde çalışmalar yürütüyor. Watrix ise bu sistemi ilk defa ticarileştiren firma olmayı başardı. Pekin ve Şangay polisleri de bu teknolojiyi yoğun olarak kullanıyor. Ülkeyi sarması beklenen bu yapay zeka gözetleme ağının da bir parçası olması bekleniyor. Xinijang bölgesinde kurulan bu yüz tanıma sisteminin üstüne gelen uygulama ile gözler Çin'e çevrilmiş durumda.

Çin'in en batısında bulunan şehirlerden birisi olan Xinijang, şehirde yer alan kolluk kuvvetleri bu uygulamayı kullanma konusunda oldukça heyecanlı ve hevesliler. Ağırlıklı olarak Uygur Türkleri'nin yaşadığı bölgelerde Çin, yaptığı uygulamalarla çok fazla eleştirildi. Birleşmiş Milletler, yayımladığı bir raporda Çin'i toplu gözaltılar ile suçlamıştı.


Moskova'da bir otele Yapay Zekalı Seks Robotu GeldiMoskova'da bir otele Yapay Zekalı Seks Robotu Geldi
Sahibini Taklit Edecek Yapay Zekalı Telefonlar GeliyorSahibini Taklit Edecek Yapay Zekalı Telefonlar Geliyor
Microsoft'tan Türkiye’ye özel yapay zeka rehberiMicrosoft'tan Türkiye’ye özel yapay zeka rehberi

PAYLAŞ