Çin'in yapay haber spikeri! - Haberler - indir.com

Çin'in yapay haber spikeri!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-09 18:00:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Çin'in devlet tarafından yönetilen ve işletilen televizyon kanalı Xinhua, yapay zeka haber sunucusunu ilk haberiyle tanıttı. İngilizce diliyle konuşan yapay zeka sunucu "yeni bir deneyim" vadediyor.

Çin hükümetinin yapay zeka çalışmaları son hızla çalışmaya devam ediyor. Devlet destekli TV haber kanalı Xinhua çok yeni bir deneyim kapılarını aralıyor. Yapay zeka ile geliştirilen yeni haber spikerini tanıtan kanalın sunucusu İngilizce konuşmakta. İnsan spikerlerin görüntüsünü temel olarak kullanan T kanalı yüz ve ağız detaylarında animasyon yolunu takip ediyor ve ortaya çok farklı bir sistem çıkıyor. Yapılan açıklamalara göre sunucu olarak iki adet yapay zekadan yararlanacağız. Biri haberleri İngilizce sunarken diğeri ise Çince sunacak. Spiker kanadında insan gücünü rafa kaldıran haber merkezi bu sayede "yorulmak bilmeyen" bir çalışan elde ediyor. Çünkü yapay zeka ona verilen metindeki haberleri aktardığından dolayı, arka planda yazar değişse de spikerin dinlenmesine gerek olmuyor.

Robot Sophia ikinci dilini konuşamadı!Robot Sophia ikinci dilini konuşamadı!

Robot Sophia ikinci dilini konuşamadı!

Tek maaşı elektrik

Söz konusu sistem 24 saat boyunca haber merkezinin platformlarında haber yayını yapabilecek. İnsan gücüne kıyaslarsak bu sistem çok daha ucuza patlıyor. Daha önce de "hiç yorulmayan ucuz iş gücü" için robot ve yapay zeka alanlarında çalışmalar yapılmıştı. Ancak bu sistemin de kendi içinde sınırları var. Animasyonla oluşturulan bu yüz ifadeleri sınırlı kalabiliyor. Sesin ise yapay bir ses olduğu açık bir şekilde anlaşılabiliyor. Ancak "Görevini düzgün bir şekilde yerine getirebiliyor mu?" diye sorarsak kesinlikle "evet" cevabını alabiliriz. Bu yeni sistem aynı zamanda gelecekteki haber programları ve hatta televizyon programları ile ilgili dahi ipucu verebiliyor.


Yapay zeka ve robotlar, insan işçilerin yerine mi geçecek?Yapay zeka ve robotlar, insan işçilerin yerine mi geçecek?
Japonya'daki yeni robot 10 yaşındaki çocuktan farksız!Japonya'daki yeni robot 10 yaşındaki çocuktan farksız!
İp sanatıyla portre çizen robot geliştirildiİp sanatıyla portre çizen robot geliştirildi

PAYLAŞ