Çin’in En Zengin İnsanı Jack Ma, Alibaba’daki Yerini Kime Devredeceğini Açıkladı! - Haberler - indir.com

Çin’in En Zengin İnsanı Jack Ma, Alibaba’daki Yerini Kime Devredeceğini Açıkladı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-11 11:05:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Alibaba'nın kurucusu ve CEO'su olan Jack Ma, Çin'in en zengin insanlardan birisi. Alibaba'daki görevlerden ayrılacağı haberleri gelen Jack Ma, yeni yaptığı bir açıklama ile bu haberleri doğrulayarak yerine kimin geleceğini açıkladı. Şirketinin çalışanlarını ve kamuoyunu bilgilendirmek için yaptığı bir açıklamaya göre Jack Ma'nın yerini artık şirketin CEO'su olan Daniel Zhang devam ettirecek.

Jack Ma'nın yerini Daniel Zhang Aldı!

Kamuoyunu ve çalışanlarını bilgilendirmek adına yaptığı bir açıklamada Jack Ma, Alibaba'daki yerini Daniel Zhang'e devrettiğini duyurdu. 10 Eylül 2019 tarihinden itibaren yönetim kurulu başkanı pozisyonuna atanacak olan Daniel Zhang, bu tarihten itibaren CEO'luk görevinden de ayrılmış olacak. Jack Ma bu tarihten sonra da Alibaba yönetim kurulunda kalacak ve Alibaba Ortaklığı'nın kalıcı üyesi olmaya devam edecek. Jack Ma, geçiş sürecinin sıkıntısız ve sorunsuz yaşanması için, ortaya çıkacak aksaklıkların önüne geçilmesi için bir sene daha şirketteki görevine devam edeceğini söyledi. Sonrasında ise öğretmenliğe tekrar dönüş yapacağı söyleniyor. Hatta bu süreç için Jack Ma, 'öğretmen' olarak yazdırdığı bir kartvizit bile hazırlamış. Jack Ma, bu konu hakkında şöyle bir açıklamada bulunmuş. "Öğretmenler daima öğrencilerinin kendilerini geçmesini ister, bu yüzden benim ve şirketin yapması gereken sorumlu davranış da gençlerin, daha yetenekli kişilerin liderlik rolünü üstlenmelerini, böylelikle her yerde iş yapabilmeyi kolaylaştırma amacımızı devralmalarını sağlamak". Bildiğiniz üzere Alibaba, global olarak ürün satan bir şirkettir. Tüm dünyaya ürünler yollayan Alibaba, ülkemizde de sıkça kullanılmaktadır. Fiyatları dolar üzerinden belirlediğinden ülkemizde şu günlerde biraz daha kullanılması azalmış durumda. Fakat Çin'de ve diğer ülkelerde kullanımı oldukça yüksek. 

Alibaba Cloud Türkiye'ye GeldiAlibaba Cloud Türkiye'ye Geldi

Bu şirketin kurucusu ve CEO'su olan Jack Ma, bu şirketle beraber Çin'in en zengin iş adamı olarak tanınıyor. Artık görevinden ayrılacağını ve öğretmenliğe yani eski mesleğine devam edeceğini açıklayan Jack Ma, şirketteki görevine Daniel Zhang'in geleceğini ve artık şirketteki yerini ona devredeceğini söyledi. Hatta Alibaba, ülkemizde son olarak Trendyol'a yaptığı yatırımlardan dolayı gündemimize gelmişti. Ülkemizde faaliyet gösteren Trendyol'a 728 milyon dolar yatırım yaptığı belirtildi. Trendyol'un mevcut yatırımcılarının hisselerini almak için tam tamına 728 milyon dolarlık yatırım yapıldı.


AliBaba'nın kurucusu Jack Ma'ya göre Bitcoin balon,blockhain teknolojisi değilAliBaba'nın kurucusu Jack Ma'ya göre Bitcoin balon,blockhain teknolojisi değil
Alibaba'nın kurucusundan çarpıcı bitcoin açıklamasıAlibaba'nın kurucusundan çarpıcı bitcoin açıklaması
Alibaba, Trendyol'a ortak olacak!Alibaba, Trendyol'a ortak olacak!

PAYLAŞ