Çin'den sonra şimdi de Almanya Apple'a darbe vurdu! - Haberler - indir.com

Çin'den sonra şimdi de Almanya Apple'a darbe vurdu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-21 12:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Qualcomm şirketi ile Apple arasındaki gerginlik gün geçtikçe büyüyor. Son dönemlerde Çin pazarında Apple'a karşı büyük bir zafer kazanan Qualcomm, Apple'ın peşini bırakmıyor. İşte Çin'den sonra şimdi de Almanya Apple'a darbe vurdu!

Çin'den sonra şimdi de Almanya Apple'a darbe vurdu!

Qualcomm, Apple'ın peşini sadece Çin'de değil diğer ülkelerde de bırakmıyor. Çin'den sonra şimdi de Almanya tarafında Apple şirketine yasak geldi. Bu şekilde olay farklı ülkelere sıçramaya devam ederse Apple tarafında büyük bir sıkıntı olacak gibi duruyor. Bu olayda Çin mahkemesi, Apple'ın bazı iPhone modellerinde yaptığı patent ihlali konusunda Qualcomm şirketini haklı buldu. Bu karar sonucunda Apple, Çin tarafındaki iPhone 6S, 6S Plus, iPhone 7, 7 Plus, iPhone 8, 8 Plus, iPhone X satışlarını durdurması gerekti. Apple bu durdurma kararından ise iOS 12.1.2 ile yapılan bir yazılımsal değişiklik ile birlikte kaçmaya çalışıyor. 

Apple, yeni 1 milyar dolarlık kampüsün nerede açılacağını açıkladı!Apple, yeni 1 milyar dolarlık kampüsün nerede açılacağını açıkladı!

Apple suçunu kabul etti!

Fakat bu seferde Almanya'dan benzer bir darbe alan şirket, kısa süre önce açıklayan Alman mahkemesi, belirli modellerde çiplerin Qualcomm şirketinin "envelope tracking" isimli özelliği ile alakalı patent ihlali kararı verdi. Bu kararın arkasında Çin'de olduğu gibi satış yasağı bulunacaktır. Fakat bu durum şimdilik geçerli olmayacak. Çünkü teknoloji devi verilen kararı temyize götürmeye çalışacak. 

Bu olaylar sonucun Apple, kendi mağazalarında sattığı iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus satışlarını durdurdu. Diğer modellerin satışına devam eden şirket, bu modelleri artık Almanya'daki diğer satış kanallarından alabileceklerini belirtiyor. Teknoloji devi Apple, yaptığı bir açıklamada Qualcomm şirketinin eylemlerinin, "şirketler arasındaki gerçek sorunlardan uzaklaşmak için çaresiz bir girişim" olarak gördüğünü belirtti. Qualcomm'un taktiklerinin hem yeniliklere hem de tüketicilere zarar verdiğini de dile getirdi. Bu şirket arasındaki gergin olaylar bu şekilde ülkelere yayılmaya devam ederse ortaya çok daha büyük bir olay çıkabilir. Çünkü iki şirket arasındaki gergin ipler yakın zaman içerisinde kopabilir.

Fakat duruma bakıldığında Qualcomm şirketi sürekli olarak haklı görülüyor. Bu yüzden Apple tarafına büyük bir darbe indirebilecek olan Qualcomm belki Apple ile uzlaşma sağlayabilir. 


Apple iPhone Yasağı İçin Bir Güncelleme Sunmaya HazırlanıyorApple iPhone Yasağı İçin Bir Güncelleme Sunmaya Hazırlanıyor
Apple Music'in Connect özelliği kapatılıyorApple Music'in Connect özelliği kapatılıyor
Apple Çin'le barışmaya çalışıyorApple Çin'le barışmaya çalışıyor

PAYLAŞ