Çin

Çin"den Apple'a müdahale

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-11 21:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Son günlerde piyasa değeri oldukça yükselen Apple, Pocket Casts uygulaması ile vedalaşmayı tercih etti. Genellikle dizi halinde olan dijital medya ürünlerinin internet üzerinden elektronik cihazlara indirilmesini sağlayan bu uygulama neden silindi?

Apple, Pocket Casts uygulaması için Çin ile anlaştı

Bir podcast uygulaması olarak hizmet veren bu yazılım, Apple'ın en çok kullanılan uygulamaları arasında yer alıyor. Çin yönetimi, Apple’dan Çin için hazırlanan uygulama marketinde bir değişiklik yapmasını istedi. Twitter hesabı üzerinden yapılan bir açıklama ile duruma açıklama getiren Pockets Cast, Çin'den bu şekilde bir talebin geldiğini doğruladı. Bu anlamda Apple'dan beklenen hamle de geldi. Pocket Casts, Çin için hazırlanan App Store’dan kaldırıldı.

Hisse değeri yükselen Apple rekor kırdıHisse değeri yükselen Apple rekor kırdı

Pocket Casts, bu hamlenin bir sansür olduğunu dile getirdi ve Çin’in podcast konusunda dile getirdiği hiçbir isteğe boyun eğmeyeceğini ifade eden bir mesaj yayımladı. Teknoloji dünyasının başarılı ismi Apple ise Çin'in bu isteğini reddetmeyerek bu talebi haklı bulduğunu göstermiş oldu. Çin, Pocket Casts uygulaması ile hiçbir şekilde muhatap olmak istemiyor. 

Geçmişe baktığımızda bu durum ilk kez yaşanmıyor. Zira Apple, geçtiğimiz yıl da Çin yönetimini Quartz isimli haber uygulamasının kaldırılması konusunda desteklemişti. Böylece Quartz da Çin için hazırlanan App Store’dan silinmişti. Hatırlanacağı üzere Quartz, 15 Mart 2019 tarihinde başlayan Hong Kong protestolarını ayrıntılı bir şekilde ele aldığı için kaldırıldı. Apple ile Çin arasında yaşanan bu olayları nasıl yorumluyorsunuz?


İlgili uygulamalar
Apple’ın yeni grup selfie patenti ortaya çıktıApple’ın yeni grup selfie patenti ortaya çıktı
Apple Card sahipleri aylık ödemeyle iPad ve Mac alabilecekApple Card sahipleri aylık ödemeyle iPad ve Mac alabilecek
Apple Watch'da bildirimler nasıl sessize alınır?Apple Watch'da bildirimler nasıl sessize alınır?

PAYLAŞ