Çin’deki iPhone satışları artış gösterdi - Haberler - indir.com

Çin’deki iPhone satışları artış gösterdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-31 09:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çin ve ABD arasında uzun bir süredir devam eden gerilim, Apple’ın satışlarını da ciddi oranda etkilemişti. Bu kapsamda ise Apple’ın Çin pazarındaki stratejisi de söz konusu gerilimden etkilenme seviyesine gelmişti. Akıllı telefon pazarına da vuran corona virüsü salgınından ötürü genel telefon satışları da düşüşe geçmişti. Kullanıcılar yeni akıllı telefon satın alma noktasında uzaklaştı ve mevcut cihazları ile devam ettiler. Durum böyle olunca ise Apple gibi büyük şirketler ülkeler kapsamında bazı kampanyalar başlattı. Yaşanan yeni gelişmelere göre ise Apple’ın Çin’deki iPhone satışlarında hareketlenme oldu ve artış gerçekleşti.

Çin’deki iPhone satışları yükselişe geçti

iOS 14 Beta 3 ile iPhone 12 özelliği ortaya çıktıiOS 14 Beta 3 ile iPhone 12 özelliği ortaya çıktı

Apple özellikle Çin pazarında yapmış olduğu indirimler ile iyi bir ivme yakalamıştı. Teknoloji devi bu yılın ilk üç ayında 4 milyon adet satmış olduğu iPhone’u haziran ayına geldiğinde ise 13 milyon seviyesine çıkartmıştı. iPhone satışları son üç ay boyunca daha çok Çin’de iyi bir performans sergiledi. Apple satış hacmini yüzde 225 oranında arttırmasının en büyük sebeplerinden birisi iPhone indirimleri olduğu belirtiliyor. Şirketin iPhone 11 serisi ile yakalamış olduğu popülerliğin yanı sıra yıl içinde yapılan fiyat indirimleri ise yüzde 32’lik büyüme sağladı. Ayrıca iPhone SE 2020 modeli ise geçtiğimiz çeyrekte Çin’den en son satan üç iPhone modelinden birisi oldu.

Şirketin son yayınladığı verilere göre Apple’ın Çin’deki toplam satışları 9.46 milyon dolar olarak ifade ediliyor. Çin’de akıllı telefon satışlarında yüzde 22’lik bir düşüş yaşanırken, Apple’ın indirimler ile yakalamış olduğu yükseliş dikkat çekiyor. Diğer yandan araştırma şirketi olan CINNO, Çin’deki akıllı telefon satışlarının Haziran ayında 94 milyon adet seviyesine ulaştığını tahmin ediyor. Bakalım Apple’ın sağladığı bu başarısı pandemi boyunca ne seviyelerde ilerleyecek göreceğiz.


iPhone 12 5G hakkında yeni sızıntılariPhone 12 5G hakkında yeni sızıntılar

PAYLAŞ