Çin'de iPhone Fiyatları Düşünce, Satışlar Uçuşa Geçti - Haberler - indir.com

Çin'de iPhone Fiyatları Düşünce, Satışlar Uçuşa Geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-04 15:05:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bildiğiniz üzere Apple, Çin tarafında darbeler almaya devam ediyordu. Geçtiğimiz günlerde fiyatlar ile ilgili de bir açıklama yapan Apple'ın CEO'su Tim Cook, bazı yerlerde iPhone cihazlarının fiyatlarının düşürüleceğini duyurmuştu. Bu açıklamadan sonra ilk olarak konu ile ilgili gelişmeler Çin tarafından geldi. Ülkedeki iPhone modelleri yüzde 7'lik bir indirime uğrayınca satışlar yüzde 83 oranında arttı.

Apple, yeni Macbook klavye patenti ile gündemde

Apple'ın Facebook için App Store engellemesi ne kadar etkileyici olacak?Apple'ın Facebook için App Store engellemesi ne kadar etkileyici olacak?

Çin'de iPhone Fiyatları Düşünce, Satışlar Uçuşa Geçti

Bir süredir kan kaybeden ve gündemimize davalar ve patentler ile gelen Apple, doların karşısında değer kaybeden para birimlerine sahip olan ülkelerde, iPhone cihazları oldukça uçuk bir fiyata ulaşmıştı. Geçtiğimiz günlerde Apple'ın CEO'su Tim Cook tarafından yapılan açıklamaya göre bu ülkelerde cihazların tekrardan aynı fiyata düşmesi için çalışmalar yapacağını belirtmişti. Bu konu ile ilgili ilk adım Çin tarafından geldi. Çin'de Alibaba üzerinden yapılan satışlarda yüzde 76, Suning'de yapılan satışlarda yüzde 83'lük bir artış gözlemlendi.

Bu fiyat düşüşleri Çin'de 2018 yılında düşen iPhone satışlarının ardından yapılırken, Huawei ve Vivo gibi firmaların bu yul içerisinde akıllı telefon sevkiyatında rekor artışlar gözlemleniyordu. Aynı dönemde ise Apple markasına sahip cihazlarda yüzde 13'lük bir düşüş gözlemlenmişti. Geçen hafta Apple, 2019 yılının ilk mali çeyrek gelirini açıkladı. Bu gelirlere göre, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.0 düşüş ile 84.3 milyar dolara gerilediğini duyurdu. Türkiye tarafında resmi bir açıklama yapılmasa da iPhone cihazlarda tahminen yüzde 10'luk bir indirim görülebilir. 


Apple, yeni Macbook klavye patenti ile gündemdeApple, yeni Macbook klavye patenti ile gündemde
Apple, Google'ın iOS lisansını iptal ettiApple, Google'ın iOS lisansını iptal etti
İtirazlar sonrasında Apple o kullanıcılara ödeme yapmayı kabul etti!İtirazlar sonrasında Apple o kullanıcılara ödeme yapmayı kabul etti!

PAYLAŞ