Çin'de Huawei Marka Telefon Satışlarında Büyük Patlama Yaşandı - Haberler - indir.com

Çin'de Huawei Marka Telefon Satışlarında Büyük Patlama Yaşandı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-27 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin ve ABD arasında yaşanan gerginliğin etkileri iki ülke de halen devam etmektedir. Çin'de medyası tarafından yapılan haberlere göre, Çin'de yaşayan kullanıcıların Apple markalı ürünler kullanmaktan vazgeçtiğini ve kendi ülkelerinin markası olan Huawei ürünlerine geçiş yaptıklarının bilgisini verdi. Bu değişim nedeniyle Huawei'nin satışları yüzde 30 oranında artış gösterdi. Ülkede yaşayan tüketiciler kendi markalarının ürünlerini tercih ederek ABD'nin karşısında kendi markalarını desteklediler. Çin'de yapılan haberlerden elde edilen bilgilere göre Çinli akıllı cep telefonu kullanıcıları Apple markalı akıllı cihaz kullanmaktan vazgeçtiklerini ve hatta Apple'ın kullanılmasından dolayı utanç duyduklarını ve bununla beraber Apple karşısında artık Huawei markalı ürünleri tercih edeceklerinin bilgisini verdi. 

Çin'de Huawei ürünlerinin satışları arttı

Hatırlamak gerekirse, ABD'nin vermiş olduğu karar doğrultusunda birçok ABD'li şirket Huawei ile olan bağlarını koparma kararı aldıklarının bilgisini vermişti. Bunun üzerine Çin son zamanlarda zor günler yaşıyordu. Fakat Çinli akıllı cihaz üreticisini Çin'de yaşayan insanlar yalnız bırakmadı. Çin'de yaşayan insanlar Apple ürünlerini kullanmak yerine Huawei ürünlerine geçiş yaparak Çin'de Huawei akıllı cihazların satış oranlarını yüzde 130'a kadar yükselttiler. 

Microsoft Huawei Bilgisayarları Marketinden KaldırdıMicrosoft Huawei Bilgisayarları Marketinden Kaldırdı

ABD ve Çin arasında yaşanan olayların adeta ekonomik savaşa dönüşmesinin etkileri dünyayı etkileyecek gibi gözüküyor. ABD'nin Huawei'ye karşı verdiği karar doğrultusunda yaptırımlar uygulamayacağının bilgisini vermesi ile beraber aşlayan süreç Çin ile ABD arasında yaşanacak olan çok ciddi bir ticari savaşı da beraberinde getirdi. Akıllı cihaz üreticisi Huawei'ye uygulanan yaptırımların kabul edilemez olduğunu dile getiren Çinliler Apple ürünlerine tepki gösterme kararı almışlar. Gelinen şu dönemde ise Çin'de Huawei akıllı cihazların satışları yüzde 30 oranında artış gösterirken Apple markalı akıllı cihazların satışlarında da ciddi oranda düşüş yaşandı. 

South China Morning Post'ta (SCMP) yapılan haberine göre, Amerika'nın Huawei için aldığı kararın ardından Çinliler yeni cep telefonu alırken Apple markalı olan akıllı cihazları tercih etmek yerine kendi markaları olan Huawei ürünlerine yönelmeyi tercih ettiler. Bu da şirketin satış oranlarında artış yaşanmasına sebep oldu. Counterpoint adlı araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen verilere göre Çin'deki iPhone satışları geçtiğimiz yıl içerisinde yüzde 9.1 iken, ABD hükumetinin Huawei'e karşı uyguladığı yaptırımlar uygulayacakları kararı vermeden önce bu oran zaten 7.1 seviyesine düşmüştü. İki ülke arasında yaşanan olarlar karşısında bu düşüşün daha da fazla olması bekleniyor. 

Apple Çin’de güç kaybediyor

ABD ve Çin arasında yaşanan gerginlik sonucunda ABD'nin Huawei hakkında verdiği kararlar doğrultusunda Çin hükumeti tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda ABD'nin yapmış olduğu bu yaptırım karşısında kendilerinin de boş durmayacaklarını belirttiler. Çin2in en büyük şirketlerinden biri olan güneş enerjisi birimi üreticilerinden birinde görev yapan Wang Zhixin tarafından basında yapılan açıklamalarda, on yıldır iPhone cihazı kullandığını fakat artık iPhone markalı telefonları kullanmayacağını ve yakın zaman önce kullandığı iPhone 7 modelli cihazı değiştirerek Huawei P30 modelli akıllı cihazı kullanacağının bilgisini verdi. Özellikle de Çinliler tarafından Apple ürünlerine karşı başlatılan boykot kararı nedeniyle iPhone modelli cihazların satışlarında önemli ölçüde düşüş yaşandı. 


İşte Huawei Telefonlarda Google Play'in Yerini Alacak Uygulamaİşte Huawei Telefonlarda Google Play'in Yerini Alacak Uygulama
Huawei Artık Telefonlarında SD Kart Girişi KullanamayabilirHuawei Artık Telefonlarında SD Kart Girişi Kullanamayabilir
Çin Huawei Kararına Misilleme Yaparsa Apple Ne Kaybeder?Çin Huawei Kararına Misilleme Yaparsa Apple Ne Kaybeder?

PAYLAŞ