Çin'de canlı yayınlar için yeni kısıtlama - Haberler - indir.com

Çin'de canlı yayınlar için yeni kısıtlama

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-29 10:00:21
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Çin'de çocukların internet kullanımına yönelik kısıtlamaların kapsamı artırılıyor. Yapılan yeni açıklamada canlı yayınlara yeni yaş sınırının getirildiği belirtildi.

Çin'de son dönemlerde özellikle 16 yaş ve altı çocukların internet kullanımına yönelik ciddi kısıtlamalar getirildi. Yapılan yeni bir açıklamada ise 16 yaş altındaki çocukların canlı yayın yapmalarının yasaklandığı belirtildi. Özel bir kimlik sisteminin getirileceği online canlı yayın sistemlerinde böylece 16 yaş altı kullanıcıların herhangi bir illegal yol ile canlı yayın yapması engellenecek.

Ülkede geniş destek gördü

Yapılan açıklamalar, ülkede bir kesim tarafından tepki çekse de büyük bir çoğunluk tarafından olumlu karşılandı. Çocukların kişisel gelişimine ve psikolojisine iyi gelmediği belirtilen canlı yayınların yasaklanması ile birlikte çocukların bu alanda korunmasının hedeflendiği duyuruldu.

Çin’de yasaklar arka arkaya geldi!

Son aylarda yasak haberleri ile arka arkaya gündeme gelen Çin, geçtiğimiz günlerde 18 yaşından küçük çocukların oyunlara giriş süresinin kısıtlandığını duyurmuştu. Daha önce yapılan açıklamalarda ise TikTok kullanan 14 yaş altı gençlerin kullanımlarının sınırlandırıldığı ve belirli saatler arasında TikTok uygulamasına giriş yapılması adına değişikliklerin yapılacağı belirtildi. Yapılan bu açıklamaların ardından gelen yeni karar ise özellikle oyun oynamayı seven gençler tarafından olumlu karşılanmadı. Ancak değişikliğin etkin bir şekilde denetlenecek olması, kaçak bir şekilde canlı yayın yapmayı düşünen gençlerin önünü kapatmış durumda.

Rapor kapsamında düzenlemeler sürüyor

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi tarafından hazırlanan özel program kapsamında ülkedeki çocukların 10 yıllık süre içerisindeki tüm girişimleri kapsamlı bir şekilde değerlendirildi. Hazırlanan rapor ve öngörülen tehditler kapsamında ise ülkede şimdi yeni düzenlemeler ile kısıtlamalar getiriliyor. Canlı yayın hizmetlerini içeren online oyun yayınlarında, çocukların büyük bir zaman kaybının yanı sıra para harcadığını da tespit edildiği rapor, bu nedenle canlı yayın oyun kısıtlanmasını öngörüyor. Bundan sonraki süreçte 16 yaş altındaki çocukların platformlara üye olması ve canlı yayın yapabilmesi engellenecek.

Bu konuda pek çok farklı yayıncı platform ile ortak bir çalışma yapacak olan Çin Hükümeti, özel bir kimlik denetleme sistemini kullanacak. Böylece yaşını yasal olarak kanıtlayarak sistemde hesaba sahip olacak kullanıcılar, yaşını resmi olarak kanıtlayamadığı durumlarda da platformda herhangi bir canlı yayın yapamayacak. 





PAYLAŞ