Çin'de Apple Boykot Kampanyası Başlatıldı - Haberler - indir.com

Çin'de Apple Boykot Kampanyası Başlatıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-20 12:32:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD’de yaşanan Çinli şirketlerin iş birlikleri sonlandırılması ile beraber Çin’de Çinliler Apple boykot kampanyaları başlattılar. ABD hükumetinde Donald Trump tarafından gerçekleştirilen karar ile Çinli şirket Huawei kara listeye eklendi ve ilişkiler askıya alındı. Bu hamle ile beraber başta Android üreticisi Google olmak üzere Qualcomm ve Intel gibi şirketler de Huawei ile olan iş birliklerini sonlandırdılar. Bu hamleler dünya üzerinde büyük bir yankı uyandırırken, Çinli akıllı telefon kullanıcıları ise boykot kampanyaları başlatmış durumdalar. Bu boykotların merkezinde ise ABD’li telefon üreticisi Apple bulunuyor.

Çin’de Apple Boykotu Başlatıldı

ABD'nin Yasağı Sonrası Huawei'de Android Kullanımı Nasıl Olacak?ABD'nin Yasağı Sonrası Huawei'de Android Kullanımı Nasıl Olacak?

ABD hükumeti yapmış olduğu bu hamle ile bir anlamda Huawei’nin önünü keserek Çin ile yaşanan bu soruna bir hamle daha gerçekleştirmiş oldu. Ancak Çinli kullanıcılar ise Apple ürünlerini boykot etmeye başlarken, Huawei ürünlerinin kullanımları için kullanıcılar davet edildi. Çinliler tarafından ise genel itibariyle Huawei şirketinin Apple’ı parçaladığı ve bu sebeple önünün kesilmesi istendiği düşünülüyor. Çin’in sosyal medya sitesi olan Weibo üzerinden başlatılan bu boykot kampanyası dahilinde Huawei ürünlerinin Apple ürünleri kadar kaliteli olduğu savunuluyor ve kullanıcıların Apple’dan vazgeçerek Huawei’ye yönelmesi isteniyor.

Bu boykotun ise Apple’a ne kadar bir darbe olacağı bilinmiyor. Ancak Çin’in dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olduğu gerçeği de bulunuyor. Yeni başlatılmış olan bu kampanya Çin’in ilk Apple boykotu değil. Öyle ki geçtiğimiz aralık ayında da Huawei CFO’sunun ABD tarafından tutuklanması sonrasında Çinli kullanıcılar yine Apple boykot kampanyaları başlatmıştı.


Huawei'den İlk Açıklama : Android Yaptırımı Karşısında Huawei Ne Yapacak?Huawei'den İlk Açıklama : Android Yaptırımı Karşısında Huawei Ne Yapacak?
Google'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye DarbeGoogle'ın Ardından Intel ve Qualcomm'dan da Huawei'ye Darbe

PAYLAŞ