Çin, yeni online oyunlara izin vermeyecek! - Haberler - indir.com

Çin, yeni online oyunlara izin vermeyecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-11 17:36:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Geçtiğimiz günler içerisinde ülkede bulunan çocukların çevrimiçi bir şekilde oyu oynamasına kısıtlamalar getiren Çin, şimdi de yeni oyunlara onay vermeyecek. 

Çin hükümeti, her geçen gün artmaya devam eden video oyun  bağımlılığının önüne geçmek adına geçtiğimiz günler içerisinde yeni bir karar almış ve 18 yaşından küçük olan kişilerin oyun saatlerine kısıtlama getirmişti. Söz konusu bu karar ile beraber 18 yaş altındaki Çinli gençler, artık cuma, cumartesi ve pazar günleri ile resmi tatil günlerinde, saat 20.00 ila 21.00 aralığında çevrim içi oyunlara giriş yapabilecek.

Apple iOS 15 ile sistem uygulamaları için reklam izni talep edecek!Apple iOS 15 ile sistem uygulamaları için reklam izni talep edecek!

Artık çevrimiçi oyunlara izin verilmeyecek

South China Morning Post tarafından yapılan haberlere göre Çin, şimdi de online oyunlara yönelik yeni kısıtlamalar getirdi. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan haberlere göre, online olan oyunlara onay verilme işlemleri de askıya alındı. Kısaca belirtmek gerekirse piyasada yer almak isteyen yeni oyunlara Çin hükümeti artık onay vermeyecek. Getirilen saat sınırlamasının ardından söz konusu bu kuralların uygulandığından emin olmak için Çin, Tencent Holdings ve NetEase gibi oyun şirketlerini dün başlayarak görüşmeye çağırdı. Yeni yasaklama kararının bu görülmenin ardından alındığı dile getiriliyor. Onay süreçlerinin ne zamana kadar durdurulacağı ise henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili açıklama da bulunan Tencent, alınan karara saygı gösterdiklerini ve çocukların fiziki ve zihinsel sağlığını ciddiye aldıklarını belirtti.

Çin'de oyun bağımlılığında artış var

Geçtiğimiz günler içerisinde Çin'de yayınlanan bir haberde, Çn'in en büyük ve köklü oyun şirketlerinden Tencent'in "Honor of Kings" adlı popüler oyununun, reşit olmayan çocuklar arasında bağımlılık seviyesinde oynandığını ve bazılarının da söz konusu bu oyunu günde tam 8 saat oynadığı dile getirildi. 

Hazırlanan makalede, "ruhsal afyon" olarak nitelendirilen oyunun, adeta yüz milyarlar değerinde bir endüstri haline geldiğini belirterek, herhangi bir endüstrinin "bir nesli yok edecek" şekilde gelişmesine izin verilmemesi gerektiğin de altını çizmişti.




Intel CEO'su, oyun GPU'larının Nvidia için ciddi bir tehdit olacağını öne sürüyorIntel CEO'su, oyun GPU'larının Nvidia için ciddi bir tehdit olacağını öne sürüyor
Sony, Horizon Forbidden West için geri adım attıSony, Horizon Forbidden West için geri adım attı
Teknoloji devleri kendi çiplerini geliştirmek için acele ediyorTeknoloji devleri kendi çiplerini geliştirmek için acele ediyor

PAYLAŞ