Çin veri güvenliği girişimi için ilk adımı attı - Haberler - indir.com

Çin veri güvenliği girişimi için ilk adımı attı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-09 15:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

ABD ile Çin arasındaki kriz veri güvenliği sorunları sebebi ile artış gösteriyor. Bu sırada ise Çin tarafından "veri güvenliği için küresel bir standart" olarak hizmet verebileceğine inandığı bir veri güvenliği girişimi için adım geldi.

Çin veri güvenliği girişimi için ilk adımı attı

Veri güvenliği şu an için pek çok teknoloji devinin karşılaşmış olduğu sorunlar arasında yer alıyor. Google, Facebook ve Apple gibi şirketlerin de problem yaşadığı konu hakkında Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi’den açıklama geldi.

Apple Watch Series 6 tanıtım tarihi daha ileri bir tarihe ertelenebilirApple Watch Series 6 tanıtım tarihi daha ileri bir tarihe ertelenebilir

Yeni alınan kararları duyuran Yi, Pekin'in kullanıcı verilerini ele aldığı toplam 8 bölümlük kararların genel çerçevesi açıklandı. Belirlenen kurallara göre Pekin, Çin merkezli şirketlerden diğer ülkelerin yasalarını ihlal etmeyi göze alarak hükumeti veri aktarımı yapılması talebinde bulunmayacak. Bu gibi güvenirliği sarsacak herhangi bir hamlenin yapılmaması gerektiği de özellikle vurgulanıyor.

Bilindiği gibi, TikTok satışı hakkında yaşanan tartışmaların ardından konu gündeme gelmişti. Trump yönetimi sert ve katı kuralları içeren bir genelge ile özellikle Çin merkezli şirketleri etkileyecek kararlara imza atmıştı. Zhang konuşmasında, Trump Yönetiminin temiz ağ programına yönelik de eleştiriler getirdi. Çin’den de bu adıma yönelik veri güvenliği hamlesi gelmiş oluyor.



PAYLAŞ