Çin şimdi de Bing arama motorunu engelledi - Haberler - indir.com

Çin şimdi de Bing arama motorunu engelledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-24 14:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Çin ile ABD arasında devam eden gerginliğin sonucu olarak, Çin şimdi de Microssoft’un arama motoru Bing’i engelledi.

Çin ile ABD arasındaki süren gerginlik, Çin’in yeni ABD engellemeleri getirmesine neden oluyor. Geçtiğimiz günlerde çıkan haberleri kısaca hatırlamak gerekirse, Çin ülkede iPhone model telefon kullanımına yasak getirmişti. Bununla birlikte, şirketler iPhone kullanan çalışanlarına ciddi yaptırımlar uygulamaya başladı. Bazı şirketler de iPhone telefonları çalışanlarından alarak, bunun yerine Huawei marka telefonlar dağıttı.

Çin TikTok ve benzeri uygulamalar üzerindeki baskısını artırıyorÇin TikTok ve benzeri uygulamalar üzerindeki baskısını artırıyor

Çin’in ABD’ye karşı uyguladığı boykot, günden güne bir üst seviyeye çıkartılıyor. Çin, yeni bir Amerikan servisine daha engel getirdi. Ülkeye getirilen Apple yasağının ardından, şimdide Micrososft’un arama motoru Bing, ülkede engelledi.

Apple, Çin'de hala düşüşte

Çin TikTok ve benzeri uygulamalar üzerindeki baskısını artırıyor

Microsoft, gündeme gelen engel haberini doğruladı

Çin, ülkesindeki Amerika boykotuna devam ediyor. Son olarak, The Financial Times tarafından gündeme taşınana habere göre, Çin’in yeni Amrika boykotu Bing oldu. Microsoft’un arama motoru Bing’in Çin’de engellendiğini yazan  The Financial Times’ın haberi, Microsoft tarafından da doğrulandı. The Financial Times, yayınladığı haberde, engellemenin resmi bir emir doğrultusunda gerçekleştiğini, emrin verilmesindeki nedenin de ne olduğuna dair bir bilgi olmadığını söyledi. Çin’de, Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya ağlarının da uzun süredir yasak olduğu biliniyor. Amazon’un oyun yayın platformu Twitch de geçtiğimiz ay içerisinde Çin’de engele maruz kalan servislerden birisi oldu.

Amerikan servislerine, hatta genel olarak batıya karşı bir çizgi çeken Çin’de, Bing izin verilen nadir Amerikan servislerinden birisiydi. Microsoft, arama motorunun Çin’de kullanılması adına, Çin’in istediği tavizleri de veriyordu. Bir anda gerçekleşen bu engelin nedenine dair Çin’den bir açıklama gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Bu durumun Amerika ile aralarında yaşanan gerginlikten kaynaklanabileceği de düşünülüyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ