Çin Silikon Vadisi'ndeki En Büyük Şirketler - Haberler - indir.com

Çin Silikon Vadisi'ndeki En Büyük Şirketler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-15 13:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinde bulunan Silikon vadisi, Kaliforniyada bulunan Silikon Vadisi kadar popüler ve bilindik bir merkez olmasada, önemli şirketlere ev sahipliği yaptığı biliniyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde Çin'in silikon Vadisinde yer alan en büyük şirketleri listeleyeceğiz. Kaliforniyada yer alan Silikon Vadisi herkes tarafından biliniyor. Çinin silikon vadisi denilmesi ise ZTE, Huawei ve Tencent gibi birçok ülkenin bilindik teknoloji şirketlerine ev sahipliği yapıyor. Burada yer alan şirketlerin bazıları ABD markalarından daha büyük fakat Çin'in dışına çıktığında pekte bilinilirliği bulunmuyor. Ancak Çin üzerinde oldukça popüler ve olan ve Silikon Vadisinde bulunan şirketler işte şu şekilde :

Çin Silikon Vadisindeki Büyük Şirketler

WeChat / Facebook

Çin'de Facebook yerine WeChat kullanılıyor. Bu noktada Çin'in en büyük teknolojik şirketlerinden birisi olan WeChat, Facebook'un satın alımlarına karşı bir politika izliyor. Silikon vadisinde yer alan WeChat Facebook benzeri birçok sosyal medya hizmetlerine sahip durumda. 2011 yılında faaliyete geçen WeChat tam 938 milyon aktif kullanıcıya sahip ve bu kullanıcıların yüzde 90'lık bölümü Çin halkı tarafından oluşuyor. Dünya devi Facebook'un ise 1.2 milyar kullanıcısı bulunuyor.

Huawei / Apple

Huawei şirketi başarılı akıllı telefonları ile dikkat çeken ve ülkemizde de satışı bulunan bir Çinli üretici markadır. Avrupa üzerinde de yoğun kullanıma sahip cihaz Çin'in en büyük akıllı telefon şirketlerinden biri olmayı başarıyor. Bu noktada Apple ile rekabette olan Huawei, 2017 yılının ilk çeyreği ile beraber 34.6 milyon akıllı telefon satışı başarmıştı. Apple ise aynı dönem içerisinde 50.7 milyonluk satış gerçekleştirdi.

Baidu / Google

Piyasanın internet devi Google ile yarışa girmek mümkün değil. Ancak Çin yine kendi hizmeti olan Baidu'u kullanıyor. Google yasaklanmaları sonrasında kullanıcılar için Baidu oldukça geliştirildi ve birçok yetenek sunmay başladı. Google 2016 yılında 90 milyar dolar gelir elde ederken Baidu tarafında ise bu rakam 10 milyar seviyesinde kaldı.

AliBaba / Amazon

ABD üzerinde popüler e-ticaret sitesi olan Amazon yerine Çin'de Alibaba daha çok kullanılıyor. 2016 yılının en büyük perakendecilerinden birisi olan Alibaba Group, eBay'ın toplamından daha fazla ürün satıyor.  Çin yasaklamalar sonrasında her alanda kendi markasını ve şirketini kurmaya devam ediyor.





PAYLAŞ