Çin Signal'e erişim engeli getirdi - Haberler - indir.com

Çin Signal'e erişim engeli getirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-17 20:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerin popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından Signal’in Çin’de erişim engeliyle karşı karşıya kaldığı belirtiliyor.

WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesiyle birlikte kullanıcılar alternatif uygulamalara yönelmeye başlamıştı. Bu dönemde en çok indirilen uygulamalardan biri de Signal oldu. Kullanıcılarından minimum ölçüde veri talep eden Signal gizlilik ve güvenliğe verdiği önemle öne çıksa da yayımlanan raporlara göre uygulamanın Salı günü Çin’de çalışmayı bıraktığı görülüyor. Reuters’ta yayımlanan habere göre ise uygulama Çin’deki App Store’da hala indirilebilir halde.

Signal yoğunluktan çöktüSignal yoğunluktan çöktü

Signal Çin’de kullanılamıyor mu?

Bildiğiniz üzere Çin hükümeti bazı uygulamaların kullanımını ülke genelinde engelliyor. Kullanıcıların Facebook, Instagram gibi uygulamalara erişmek için VPN kullanması ya da yerel alternatifleri kullanmayı tercih etmeleri gerekiyor. Ancak Çin hükümeti Signal uygulamasının Çin’de engellendiğine ya da yasaklandığına dair henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak Signal’in web sitesi Pazartesi gününden itibaren ülkede sınırları içinde kullanılamıyor.

Yaşanan sorunu Twitter‘da tartışan kullanıcılara göre Signal için kısa mesaj doğrulama kodları şu anda Çin‘de çalışmıyor. Bu durum da Çin’de telefon numarası kullanan herkes için Signal’e yeni kayıt yaptırmayı imkansız halde. Diğer yandan bazı kullanıcıların açıklamalarına göre uygulamaya Çin’de şuan da VPN ile erişim sağlayanabiliyor.

Signal uygulamasının son aylarda yaşanan baskı yönetimine karşı “tek ülke, iki sistem” yaklaşımını ortadan kaldırmasından önce Çin hükümetinden özerk olan bir bölge olan Hong Kong‘da sorunsuz bir şekilde çalışamaya devam ettiği bildirildi.

 


Signal yeni bir güncelleme aldıSignal yeni bir güncelleme aldı
Signal kullanışlı mı?Signal kullanışlı mı?

PAYLAŞ