Çin menşei Xiaomi'nin hisseleri giderek düşüyor - Haberler - indir.com

Çin menşei Xiaomi'nin hisseleri giderek düşüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-12 18:15:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Birbiri ardına yeni akıllı telefonlarını akıllı telefon pazarına sokmuş ve son yıllarda isminden sık sık söz ettiren Xiaomi, geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin akıllı telefon pazarında da bıy göstermeye başladı. Hatta öyle ki 2. mağazasını da İstanbul'da açmıştı. Fakat şirket yetkililerinden gelen habere göre, Xiaomi'nin hisselerinin ciddi bir şekilde değer kaybettiğini gözler önüne seriyor. Hisse değerlerin toplam oranı %17 gibi bir oranda kayıp. Bunun nedenini ise uzmanlar nasıl yorumluyor, gelin haberin devamında birlikte okuyalım. 

Şirketin hisseleri %17 gibi bir oranla değer kaybetti 

Şu aralar sıkıntılı günler geçiren Xiaomi, Apple'ın zirveye oynarken çok geçmeden düşüşe geçmesi ve %34 gibi bir oranla hisse değerlerini kaybettiğini net bir şekilde hatırlarken, öte yandan Xiaomi için tehlike çanları çalmaya başladı. 2018 yılının Kasım ayında küçük yükselişin hemen ardından şirkette bir düşüş gözlemlendi. Geçtiğimiz şu son 3 gündür ise şirketin hisseleri %17 gibi bir oranla değer yitirdiğini şirket yetkilileri tarafından öğrendik. Bu durum ise bizlere Çin menşei olan bu şirketin çok kısa bir süre içerisinde 6 milyar Dolar kayıp yaşadığını gösteriyor. 

Xiaomi Mi A3 Yeni Sızıntıyla Ortaya ÇıktıXiaomi Mi A3 Yeni Sızıntıyla Ortaya Çıktı

Xiaomi Redmi 7 özellikleri ortaya çıktı

Xiaomi'nin değer kaybetmesinde 2 neden var

Hong Kong borsasında hisseleri işlem gören Çin menşei Xiaomi, hisselerinin bahsettiğimiz kaybı yaşamasında iki etken rol oynuyor. Bunlardan bir tanesi, Çin ekonomisinde yaşanan durgunluk. Bir diğer neden ise Huawei gibi yerel şirketler ile yaşanan sert rekabet. Bu her iki durumda şirketin değer kaybetmesine neden oldu. 

 


Xiaomi, akıllı çamaşır makinesini tüm dünyaya duyurmak için hazırlanıyorXiaomi, akıllı çamaşır makinesini tüm dünyaya duyurmak için hazırlanıyor
Xiaomi Mi 9 teknik özellikleri ve fiyatı ortaya çıktıXiaomi Mi 9 teknik özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı

PAYLAŞ