Çin kripto para hesaplarını tek tek kapatıyor - Haberler - indir.com

Çin kripto para hesaplarını tek tek kapatıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-07 15:45:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

Çin kripto para hesaplarına yönelik yeni bir süreç başlattı ve sosyal ağdaki tüm hesapları kapatmaya başladı.

Çin’in en güçlü sosyal ağlarından bir tanesi olan Weibo’da adeta ban dalgalanması yaşanıyor. Son aylarda kripto para sektörüne yönelik ciddi ve tutucu hamleleri ile dikkat çeken Çin şimdi ise Weibo platformdaki bir dizi kripto para birimi ile ilgili hesabı bloke etti. Bitcoin ticareti ve madenciliği konusunda oldukça baskın bir politikanın izlendiği hükümetin, mevcut hamlelerinin üstelik henüz başlangıç olduğu da vurgulanıyor. 

Yeni düzenlemeler yolda

Ülkedeki haber sitelerinde yer alan haberlerde, yasa dışı kripto faaliyetlerinin ülkede daha yüksek cezalar ile cezalandırılması adına pek çok yeni düzenlemenin yürürlüğe gireceği belirtiliyor. Üstelik sadece geçtiğimiz ay içerisinde 3 farklı şirket kapatılmış ve bu kapanma faaliyetlerinin ardından Bitcoin madenciliğinin ve ticaretinin sona ermesi adına kararlı bir şekilde çalışmaların devam edeceği belirtilmişti.

Geçtiğimiz hafta sonunda ise çalışmaların aynı şekilde sürdürüldüğü görüldü. Weibo’daki binlerce hesap erişime kapatıldı. Hesaplar için hesabın yasaları ve kuralları ihlal ettiği gösterilen özel mesajlarda belirtildi. Şu anda sosyal ağda milyonlarca takipçisi olan hesaplar da kullanım dışı. Üstelik mevcut blokeler, düzenlemeyi eleştiren hesapları da kapsıyor. 

Hükümete basın desteği sürüyor

Ülkede hükümet tarafından yapılan bu saldırının basın ayağında ise destekleyici içeriklere yer verilmesi dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle geçtiğimiz haftanın başından itibaren resmi Xinhua haber ajansı tarafından servis edilen pek çok haber, kripto para dünyasındaki dolandırıcılıkları ve mağduriyetleri ortaya koymuştu. Haber ajansının yanı sıra Devlet yayıncısı CCTV tarafından da kripto paralara bir dizi eleştiri getiren programlara yer verildi. Programlarda kripto paraların karaborsa ticaretinde, kara para aklamakta, silah kaçakçılığında, kumar ve uyuşturucu ticaretinde kullanıldığı belirtilerek mevcut kripto para kullanım yasaklanması gerektiği belirtildi.

Kendi para birimini geliştiriyor

Çin, kripto paralara karşı ülkede oldukça baskın bir politika izlerken bir diğer yandan da Çin Merkez Bankası aracılığı ile yerel dijital para birimini geliştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yapılan resmi açıklamada, para birimi için altyapı çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı ve kripto para için test çalışmalarına geçiş yapıldığı açıklanmıştı.





PAYLAŞ