Çin kripto para hazırlıklarını hızlandırıyor - Haberler - indir.com

Çin kripto para hazırlıklarını hızlandırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-09 20:03:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Pekin Üniversitesi’nde katıldığı bir etkinlikte açıklama yapan Wang Xin, Libra’nın uluslararası ödemelerde yaygın olarak kullanılması ve bir para birimi olarak kabul edilmesi durumunda ise Libra’nın para politikası, finansal istikrar ve uluslararası para sistemine uygun olarak etki edip etmeyeceği konusu üzerine tartıştı.

Çin Merkez Bankası (PBoC) sosyal medya platformu Facebook’un kripto para birimi Libra’ya karşı çalışmalarını hızlandırıyor.  Söz konusu olan çalışmalara ilişkin Çin Merkez Bankası Araştırma Departmanı Direktörü Wang Xin’den tarafından konuya ilişkin bir açıklama geldi. Pekin Üniversitesi’nde katıldığı bir etkinlikte açıklama yapan Wang Xin, Libra’nın uluslararası ödemelerde yaygın olarak kullanılması ve bir para birimi olarak kabul edilmesi durumunda ise Libra’nın para politikası, finansal istikrar ve uluslararası para sistemine uygun olarak etki edip etmeyeceği konusu üzerine tartıştı.

Telegram'ın kripto para değeri açıklandıTelegram'ın kripto para değeri açıklandı

Çin Merkez Bankası uzun bir süreden beri kendi kripto parası üzerinde çalışıyor

South China Morning Post’ta paylaşılan bir habere göre Libra’nın oluşturduğu söz konusu risk sebebi ile PBoC’nin söz konusu durumu ilişkin yaptığı açıklama yüksek ilgi olduğunu ve kendi dijital para birimine yönelik çalışmaları hızlanacağının altını çizdi. Çin Merkez Bankası’nda yıllardır süre gelen dijital para birimi çalışmalarına yönelik Wang Xin, “Bu işe erkan başladık fakat liderliğimizi kanıtlayabilmemiz için daha çok çalışmamız gerekiyor.” dedi.

Dolar, kripto para birimleri arasında yerini alacak mı?

Wang Xin öte yandan Libra fiyatının birden fazla para birimine bağlı kalacağını açıklamasına da değinerek, Çin’in söz konusu olan para birimlerinin hangileri olduğunu ve Dolar’ın da bu para birimleri arasında yer alıp almayacağı konusunun aydınlığa kavuşması gerektiğinin altını çizdi. Facebook’un kripto parası olan Libra’nın Dolar ile yakından ilişkilendirilmesi durumunda Wang Xin, ulusal yasal para birimlerinin Dolar-dijital para merkezli para birimlerinden aldığını ifade etti. Aynı zamanda Wang Xin, ''Ortada bir büyük patron olarak dolar ve ABD’nin olması gerekiyor, diğer türlü birçok ekonomik, finansal ve uluslararası politik sonuçlar doğabilir.'' dedi. Peki bu konu  hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Türkiye'de bu anlamda nasıl bir çalışma yürütme? Yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz. 

 

 

 

 

 


Dünyanın en büyük kripto para dolandırıcılığı gerçekleştiDünyanın en büyük kripto para dolandırıcılığı gerçekleşti
Z kuşağı kripto paralarla ilgilenmiyorZ kuşağı kripto paralarla ilgilenmiyor

PAYLAŞ