Çin karşıtı videolar TikTok tarafından sansürleniyor - Haberler - indir.com

Çin karşıtı videolar TikTok tarafından sansürleniyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-27 14:34:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünya genelinde popüler bir kitleye sahip olan TikTok uygulaması için yeni düzenlemeler getiriliyor. Buna göre paylaşılan video içeriğinde bir konu için yapılan protesto var ise, video engellenecek veya arka planda kalacak. Ülkemizde de geniş kullanıcı kitlesine sahip olan ve etkileşim sayısı ile dünya genelinde adından söz ettiren Tiktok, bir milyardan fazla indirme sayısına sahip uygulama ile dikkatleri üzerine topluyor. Ancak uygulama Çin kaynaklı bir şirket tarafından geliştirildiği için çeşitli sorunlarda yer alıyor. Buna göre TikTok uygulamasında Çin aleyhine yapılacak olan videolar veya kelimelerin sansürleneceği belirtiliyor. Yine başka ülkelerin protestoları da sansürlenecek içerikler arasında yer alıyor.

TikTok’a Sansür Geliyor

TikTok uygulamasının karanlık yüzüTikTok uygulamasının karanlık yüzü

Sansürlü içerikler arasında 1989 Tiananmen Meyda’nında yaşanan üzücü olaylar, Endonezya’daki 1998 protestoları ve Kamboçya soykırımları gibi durumlar bulunuyor. Bu içerikler direkt bir şekilde silinmezken, yapay zeka algoritmasının süzmesine izin verilmeyecek. Bu noktada ise video ön plana çıkamamış olacak. Ayrıca yüklenmesinin engelleneceği video içeriklerinin de olacağı ifade ediliyor. TikTok tarafından bahsi geçen konunun sözleşmesinin Mayıs ayında değişikliğe gittiği ve daha yumuşak bir sözleşmeye yer verildiği belirtiliyor. Ayrıca daha iyi bir filtreleme için bölgeye göre özel moderatörlerin işe alındığı ifade ediliyor.

TikTok her ne kadar eğlence platformu olarak kullanılıyor olsa da, çeşitli protesto ve duyar konularının da içerisinde barındırdığı videolar paylaşılabiliyor. Bu noktada ise TikTok yetkilileri devreye giriyor.


İlgili uygulamalar
Tiktok’ta Çocukları Korumanın 3 AdımıTiktok’ta Çocukları Korumanın 3 Adımı
Instagram bu defa TikTok'tan esinlendiInstagram bu defa TikTok'tan esinlendi

PAYLAŞ