Çin kablosuz şarj hızını limitledi - Haberler - indir.com

Çin kablosuz şarj hızını limitledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-15 11:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, ülkede üretilen kablosuz şarj cihazlarının 50’W ile sınırlandırmasını içeren yeni düzenlemeyi onayladı.

Akıllı telefon pazarındaki hareketlilik teknoloji şirketlerinin rekabetini arttırıyor. Şirketlerin en çok rekabet ettikleri alanlardan biri de bataryalar. Artık pek çok kullanıcı telefonlarını batarya kapasitelerine göre seçiyor. Her ne kadar son senelerde daha yüksek batarya kapasitesine sahip telefonlar karşımıza çıksa da ne yazık ki bu durum uzun şarj ömrü için tek başına yeterli olmuyor.

Bu bağlamda teknoloji şirketleri de büyük bir savaş içinde. Çin merkezli Huawei, Xiaomi ve Oppo gibi üreticiler, hızlı şarj adaptörleri geliştirerek telefonların daha hızlı bir şekilde şarj olmasını sağlamaya çalışıyor.

Son gelen sıtınlara göre, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı ülkede üretilen kablosuz şarj cihazlarıyla ilgili düzenlemeleri ile ilgili düzenlemeyi onayladı. Bu bağlamda, artık ülkede satılan kablosuz hızlı şarj cihazlarının gücü 50 watt’la sınırlı olacak.

Amaç frekansların zararını en aza indirmek!

Çin hükümeti, radyo frekansı spektrum kaynaklarının kullanımını ile ilgili yeni bir düzen oluşturuyor. Bu düzene göre devlet hizmetlerine zararlı müdahaleyi önlemeyi planlıyor. Hükümet, çok fazla kablosuz şarj sinyalinin yerel havacılık, denizcilik ve diğer alanların güvenliği için gerçek bir tehdit oluşturabileceğini düşünüyor. Geçtiğimiz günlerde Xiaomi, 4.000 mAh bataryalı bir telefonu 15 dakikada tamamen şarj edebilen 120 watt kablosuz hızlı şarj teknolojisini tanıtmıştı. Ancak görünüşe göre Çinli şirket, bu teknolojisini kendi ülkesinde kullanamayacak.

 





PAYLAŞ