Çin, internet yalancılarına karşı sertleşiyor! - Haberler - indir.com

Çin, internet yalancılarına karşı sertleşiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-24 19:40:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Çin, internet üzerinde yalan söylentiler yayan kişiler için 1 yıldır verdiği savaşta çok daha etkili bir yöntem kullanabilir. Bu şekilde yalan söylentiler yayan kişilere karşı Çin, internet yalancılarına karşı sertleşiyor!

Çin'den sonra şimdi de Almanya Apple'a darbe vurdu!

Apple Çin'le barışmaya çalışıyorApple Çin'le barışmaya çalışıyor

Çin, internet yalancılarına karşı sertleşiyor!

Çin Kamusal Güvenlik Bakanlığı, 1 yıldır Sichuan bölgesinde yaşanan depremden beri yalan söylentiler yayarak panik yaratanlara karşı ciddi bir savaş veriyor. Depremde 19 kişi hayatını kaybetmiş ve 247 kişi de yaralanmıştı. Bakanlığın belirttiğine göre, son 1 yıl içerisinde internet üzerinde yalan söylentiler yayanlar, Çin'in diğer bölgelerinde de farklı depremler olacağı yönünde yalan haberler yaparak sosyal panik yaratıyorlar. Bu yüzden de kamusal düzen tehlikeye giriyor. Şimdi ise bakanlık, WeChat üzerinde bu söylentileri yayan dört kişiyi tutukladıklarını belirtti. Ayrıca söylentiler yaymaya devam eden kişiler hakkında da her türlü bilgiyi almak istediklerini, bilenlerin bunları kesinlikle bakanlığa iletmelerinden memnun olacaklarını söylüyor.

Bakanlık, internet kullanıcılarını yalan söylentilere inanmamaları konusunda uyarıyor. Ayrıca söylentilerin yanı sıra, depremzeder için para vermeye hazır olan kişileri kandırarak onların paralarını çalabiliyorlar. Bu konuda Bakanlık, son derece dikkatli olunmasını ve bu şekilde dolandırıcılık yapanların hakkında bilinen bilgileri kendileri ile paylaşmalarını öneriyor. Bu sayede dolandırıcılar yakalanabilir. Çünkü bu şekilde doğal afet sonucu insanlardan yararlanan dolandırıcılar, hem insanların paralarını çalabiliyor hem de sosyal medya üzerinden çeşitli yalan söylentiler yayarak insanların korkmasına ve panik olmasına sebep olabiliyor.


Chrome, Geri Tuşunu Engelleyen Siteler İçin Harekete GeçtiChrome, Geri Tuşunu Engelleyen Siteler İçin Harekete Geçti
Razer, Xbox One için klavye ve fare setini duyurdu!Razer, Xbox One için klavye ve fare setini duyurdu!
Facebook'u bırakmak için Whatsapp ve Instagramı da silmelisiniz!Facebook'u bırakmak için Whatsapp ve Instagramı da silmelisiniz!

PAYLAŞ