Çin Huawei Kararına Misilleme Yaparsa Apple Ne Kaybeder? - Haberler - indir.com

Çin Huawei Kararına Misilleme Yaparsa Apple Ne Kaybeder?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-24 17:39:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD’nin Çinli şirket Huawei’ye uygulamış olduğu yaptırımlar, ABD’li şirket Apple’a tarihin büyük sıkıntılarından birisini yaşatabilir. Analistlerin görüşlerine göre Çin hükümeti ABD’nin bu davranışına misilleme için Apple’ın toplam karının %29’unu ortadan kaldırabilir. ABD merkezli yatırım bankası olan Goldman Sachs analistleri tarafından ABD’nin Huawei’ye karşı sergilemiş olduğu bu tavırların, Apple için büyük zararlara sebep olabileceği ön görülüyor. Öyle ki, Çin ABD’ye misilleme olarak Apple’a benzer bir yaptırım hamlesinde bulunabilir. Böyle bir yaptırım durumunda ise Apple, toplam karının %29’unu kaybetmiş olacaktır.

Çin, Apple’a Benzer Bir Yaptırım Uygulayabilir

Huawei'ye Bir Darbe de Panasonic'tenHuawei'ye Bir Darbe de Panasonic'ten

Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin, Apple markasının toplam iPhone satışlarının %17’lik bir bölümüne sahip durumda. Bu noktada Çin’den gelecek bu gibi bir hamlede Apple’ın ciddi bir zararı olacak. Ayrıca Çin cephesinden iPhone üretiminde bir sınırlandırma olacağı da gündeme geliyor. Bu durumların gerçekleşmesi durumunda ise Apple, Çin’de ve tüm dünyada daha az iPhone satışı yapmış olacak. Çin’de iPhone’un tamamen yasaklanması halka zarar sağlayacağı için bu durum gerçekleşmeyecektir. Ancak iPhone üretiminin azaltılması istihdam sorununu da ortaya çıkarmış oluyor.

Çin Hükümeti, ABD’nin Huawei hamlesine karşılık olarak Apple’ı elinde bir koz olarak tutuyor. Ancak sadece Apple ile sınırlı kalmayıp, Çin, ABD ürünlerinin geneline bir üretim kısıtlaması da getirebilir. Birçok Amerikan şirketinin üretimlerini Çin’de gerçekleştirdiğini biliyoruz. Bakalım bu ticari savaş nasıl ilerleyecek göreceğiz.  


Microsoft Huawei Bilgisayarları Marketinden KaldırdıMicrosoft Huawei Bilgisayarları Marketinden Kaldırdı
İşte Huawei Telefonlarda Google Play'in Yerini Alacak Uygulamaİşte Huawei Telefonlarda Google Play'in Yerini Alacak Uygulama

PAYLAŞ