Çin Ay'a neden bu kadar takmış bir durumda? - Haberler - indir.com

Çin Ay'a neden bu kadar takmış bir durumda?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-21 19:01:13
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Yaşadığımız çağın süper güçleri arasında gösterilen Çin, uzay yarışında diğer hükümetlerin önüne geçiyor. Ay'ın karanlık yüzeyine iniş yapmayı başaran Chang'e 4, çok öenmli diyebileceğimiz keşiflere imza atarak Çin'in gururu oldu. 

Geçtiğimiz hafta Chang'e 4 ismi verilen uzay aracının yaptığı başarılı aya iniş sonrasında uzay yarışında listenin tek lideri olduğunu ispatlayan Pekin Havacılık ve Uzay Dairesi'nde, tüm çalışanlar gerçekleştridikleri başarıdan ötürü sevinç çığlıkları ve kahkahaları attı. Daha önceden hiçbir uzay istasyonun başaramadağı bir şeyi yapan Pekin Havacılık ve Uzay Dairesi çalışanları, heyecanlarına yenik düşerek çığlık attılar. Çin sözde Ay'ın karanlık kısmına iniş yapmayı başardı. İniş başarılı bir şekilde gerçekleştikten sonra daha önce hiç görülmemiş fotoğrafları uzay istasyonuna atmaya başladı. 

Elon Musk'ın insanları Mars'a götürecek uzay gemisi görüldüElon Musk'ın insanları Mars'a götürecek uzay gemisi görüldü

Helyum-3 gazı ons başına 50 bin sterlin değerine sahip

Akıllı otel Çin'de hizmete başladı

Uzay biliminden anlamayan kişiler için bu fotoğraflar terkedilmiş toprakların ürkütücü görüntüsü gibi gelebilir. Ancak Çin Devleti için çekilen bu fotoğraflar güç ve zenginliğin anahtarı. Çin Devleti'nin göstermiş olduğu bu başarılı görev, süper güçler arasında, Ay'ın sınırı olmayan kaynaklarını ele geçirmek için atmış olduğu ilk adım olabilir. Peki Ay'da hangi madenler var diye soracak olursanız şu şekilde açıklayabilirim;  altın, demir, platin ve tungsten var. Ancak Çin için asıl önemli kaynak ise helyum-3 isimini verdiği bir gaz çeşidi. Şu an için altın ons başına bin Sterlin değeri taşırken, yapılan hesaplamalara göre helyum-3 gazı ons başına 50 bin sterlin değerine sahip. Bu da Türk Lirası ile hesaplandığı zaman tam olarak 338 bin TL ediyor. 

 

 



PAYLAŞ