Çin, ABD'li telekomünikasyon şirketlerine mi sızdı? - Haberler - indir.com

Çin, ABD'li telekomünikasyon şirketlerine mi sızdı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-10 17:10:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Çin’in ABD’ye yönelik casusluk iddiaları gündemdeki yerini koruyor. İşte son gelen iddialar ve yaşandığı belirtilen olaylar.

Çin’in başta ABD olmak üzere pek çok farklı ülkeye yönelik siber casusluk yaptığı iddia edilirken Bloomberg cephesinden gelen son bilgiler tartışmaları bir üst seviyeye taşıdı.

Uzun süredir arası ABD ile iyi gitmeyen Huawei yasaklandıUzun süredir arası ABD ile iyi gitmeyen Huawei yasaklandı

Siber Dünya Savaşı Başladı!

Tüm dünyada konuşuldu!

Bloomberg tarafından yapılan bir haberde Çin’in ABD’li üretici Super Micro’nun Çin’deki üretimlerine bir çip yerleştirdiği ifade edildi. Çin’de gerçekleştirilen üretimlerde Çin’in yetkilileri tarafından yapılan müdahaleler ile birlikte casusluk işlemleri için çip yerleştirildiği öne sürüldü. Anakartların piyasaya sunulması ile birlikte Çin’in yetkili birimleri tarafından çipler aracılığı ile kolay bir şekilde verilere ulaşılması söz konusu olurken bu durum kısa süre içerisinde tüm dünyada yankı buldu. Çin’in özellikle ABD’deki resmi verilere ulaşmak adına böyle bir hamle yaptığı açıklanırken bu iddialar iki taraf tarafından da yalanlandı.

Fakat arka arkaya yayınlanan raporlarda uzman görüşlerine de yer verilirken Çin’in ABD’deki telekomünikasyon şirketlerine sızdığı net bir şekilde belirtildi. Yayınlanan raporlarda uzman ve sızdırılan belgelerdeki kişi isimleri gizli tutulurken haberlerde gazeteci yazar Jordan Robertson imzası bulunuyor.

Haberlerde yer alan bir diğer açıklamada donanımsal güvenlik uzmanı Yossi Appleboum tarafından da durumun fark edildiği ve Super Micro anakartının kullanıldığı cihazlarda normal dışı erişimlerin tespit edildiği belirtildi. Bu açıklamalar sonrasında ABD’li firmalar tarafından da konuyla ilgili yalanlama gecikmedi. Fakat tüm belgeler ve raporlar bu alanda bir hareketliliğin olduğunu net bir şekilde gösteriyor.

Uzun süredir arası ABD ile iyi gitmeyen Huawei yasaklandı



PAYLAŞ