Çiftlik Banktan Sonra Şimdide Bu Çıktı : Anadolu Farm - Haberler - indir.com

Çiftlik Banktan Sonra Şimdide Bu Çıktı : Anadolu Farm

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-19 17:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Merkezi kayseri olan Anadolu Farm adlı Çiftlik Bank benzeri bir sistem hakkında hazırlanan rapor ve soruşturma tamamlandı. Gümrük ve Ticaret bakanlığı tarafından gerçekleştirilen araştırma kapsamında, Anadolu Farm kapsamında toplanan 35 milyon liranın ortadan kaybolduğu ifade edildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Çiftlik Bank benzeri olan bu oluşum incelemeye alınmış ve “saadet zinciri” olduğu tespit edilmişti. Faaliyetlerine yönelik suç duyurusunda bulunulmuş ve Android Farm şirketi hakkında soruşturma açılmıştı. Soruşturma devam ederken, bu kapsamda hazırlanan bilirkişi raporuna göre Ekolium Bilişim Yazılım Tarım Hayvancılık Otomotiv Turizm Gıda Lokantacılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi sanal bu oyun üzerinden üyelerden yaklaşık 90 milyon TL topladı.

Anadolu Farm Paraları Ortadan Kayboldu

Çiftlik bank film oluyor!Çiftlik bank film oluyor!

Mağdur olan kullanıcılar ise bu sebeple emniyet güçlerine başvurmuş ve paralarının tahsilini istemişti. Bu soruşturma kapsamında tam 3 bin 367 üyenin şirkete 66 milyon 200 TL yatırdığı ortaya çıktı. Anadolu Farm örgütünün üyeleri ise bu büyük paralara lüks araçlar satın aldı. Üyelerden toplanan 35 milyon TL’lik kısmın ise henüz ne olduğu tespit edilemedi. Piramit sistemi ile 25 bayilik vermiş olduğu bu bayilerin kazanç sağladığı da ortaya çıktı. Sanal bir oyun olan bu platformda 200 üyede 8 milyon 400 bin TL’nin dikkat çekmek amaçlı üyelere kazanç adı altında geri ödendi.

Diğer yandan üyeler tarafından sanal ortamda satın alınan yumurta, süt ve benzeri ürünler ise kazanılan 23 bin üretimin 1 gerçek paraya denk geldiği ifade edildi. Anadolu Farm’ı kuran İsa Karademir’in kız kardeşi Ebru ve kayın biraderi olan Fehmi Özakan’ı şirket yöneticisi, kayınbabası Ahmet Özakan’ı Kahramanmaraş’taki bir bakır işletme sorumlusu yaptığı belli oldu. 1.5 yıl önce kurulan bu şirket hakkında soruşturma ve inceleme başlatılmışken banka hesaplarına bloke koyulmuştu. Soruşturma kapsamında ise daha önce 10 isim göz altına alınmıştı.


İlgili uygulamalar
Çiftlik Bank benzeri yeni bir oluşum daha!Çiftlik Bank benzeri yeni bir oluşum daha!
Çiftlik Bank'ın Tosununa 76 Bin Yıl Hapis İsteniyorÇiftlik Bank'ın Tosununa 76 Bin Yıl Hapis İsteniyor

PAYLAŞ