Çiftlik Bank'ın Tosununa 76 Bin Yıl Hapis İsteniyor - Haberler - indir.com

Çiftlik Bank'ın Tosununa 76 Bin Yıl Hapis İsteniyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-09 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bir dönem ülkemizde dolandırıcılık vurgunu gerçekleştiren Mehmet Aydın için 76 bin yıl hapis istenen Çiftlik Bank İddianamesi kabul edildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Anadolu 6.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Gelir getirme vaadi ile oynana ve yeni kullanıcıların katılması ile beraber devam ettirilen ve fiziksel çiftlikler de oluşturularak gelir getirdiği iddia edilen sistem ile binlerce kullanıcı dolandırılmış ve şüpheliler hakkında ise netice 26 Mart tarihinde tamamlanarak mahkemeye teslim edilmiş idi. İddianame kabulü veya reddi için 15 gün süresi bulunan Anadolu 6.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından süre dolmaya bir gün kala iddianame kabul edildi.

Çiftlik Bank İddianamesi Kabul Edildi

ÇiftlikBank ödemeleri geri yapılmayacakÇiftlikBank ödemeleri geri yapılmayacak

Açıklamaya göre 11’i tutuklu 48 sanığın yargılanacağı davada 3 bin 762 mağdurun katılımı ile 10, 13, 14, 15, 16 ve 17 Mayıs tarihlerinde Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’nde gerçekleştirilecek. Sanıklar 6 gün boyunca hakim karşısına çıkacak ve davanın iddianameleri arasında bulunan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’ın da yer aldığı 18 kişi hakkında ise 75 bin 260 yıla kadar hapis cezası ve Mehmet Aydın’ın eşi Sıla Aydın’ın da bulunduğu 30 şüpheli için ise 13 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Özellikle çiftlik bank mağdurları tarafından merakla beklenen bu dava gerçekleşmesi ile beraber sonuçlar ve sanıklara verilen cezalar şimdiden merakla bekleniyor. Bakalım söz konusu suçlular kaç yıla kadar hapis alacaklar göreceğiz.  


Çiftlik Bank benzeri yeni bir oluşum daha!Çiftlik Bank benzeri yeni bir oluşum daha!

PAYLAŞ