Çift Ekranlı MacBook Patenti Sızdırıldı - Haberler - indir.com

Çift Ekranlı MacBook Patenti Sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-28 19:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple'ın sevilen dizüstü bilgisayar serisi olan MacBook serisinin her sene daha gelişmiş bir modelini görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise şirketin önümüzdeki nesil modellerine dair yeni patent detayları ortaya çıktı. Sızdırılan içeriğe göre çift ekranlı ve OLED klavyeli farklı yapıdaki MacBook cihazları ortaya çıktı. Sızdırılan taslak çizimlerinde klavye bölgesinde büyük bir OLED ekranın tercih edileceği belirtiliyor. Farklı bir tasarıma sahip olan yeni MacBook modelinin ikicil bir ekran ile de geleceği ve bu ekranın çeşitli işlevsel özelliklere sahip olacağı belirtiliyor.

Şirket son nesil MacBook serisinde ekran üzerinde yatay konumda bulunan ince bir OLED panel tercih etmişti. Bu yeni patent içeriği ile beraber ise küçük bir OLED ekran alanı yerine tam boy bir OLED panelin kullanılması bekleniyor. Fiziksel tuşlar kaldırılarak tüm cihaz kontrollerin sadece ekrandan yapılması ancak bu durumun bir alışkanlık kazanılması gerektiği gözüküyor. Bu yeni tasarıma geçilmesi ile beraber çizim tabletlerine de gerek duyulmayacak. Öyle ki dokunmatik olan bu paneller ile gerekli grafik gücü sağlanırsa, çizimler gerçekleştirilebilecek.

Bunlar dışında Apple'ın yeni MacBook serisi ile beraber tasarım değişikliği haricinde donanım tarafında ve batarya noktasında iyileştirmeler ve geliştirmeler yapması bekleniliyor.





PAYLAŞ