Çift ekranlı iPhone konsepti ortaya çıktı! - Haberler - indir.com

Çift ekranlı iPhone konsepti ortaya çıktı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-14 13:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Tam ekran özelliğine sahip olan akıllı cep telefonları üretilmeden önce kullanıcılara büyük ekranlı telefonlar sunmak isteyen üretici şirketler klavye kısmının arka kısımda yer aldığı kızaklı akıllı cihazlar tasarlamışlardı. Kızaklı tasarıma benzer konsept bir tasarım için iPhone da çalışmalara başladı. Appl'ın üretimi yaptığı iPhone döneminin öncesinde, cep telefonlarının fiziksel tuş takımlarının yer aldığı süreçte tüm ekranların kullanılabilmesi için klavyenin kızaklı pozisyonda üretilmesi gerekiyor ve kullanım esnasında da cihazın arka tarafının kaydırılması gerekiyordu. Bu şekilde tasarlanan cep telefonları yatay modda kullanılıyordu. Bu tasarıma benzer kızaklı iPhone konsept tasarım cihazların videosu ortaya çıktı. Elbette ki bu tasarım da fiziksel bir klavye yer almıyor. Fakat şöyle ki kullanışlı bir klavye oldukça kullanışlı olabilirdi. Mevcut klavye ile yazı yazarken diğer bir yandan ise ana ekran kısmında seyretmiş olduğunuz içeriğe de müdahale edebiliyorsunuz. 

iPhone'un kızaklı konsepti

iPhone tarafından üretilen ve oldukça düşük çözünürlük özelliği ile karşımıza bu konsept videosunda, yukarıda bahsettiğimizin aksine ana ekran kısmında video oynatma işlemi yapılırken arka kısımda yer alan ekranda ise video oynatma kontrol paneli yer alıyor. Bunlara rağmen şöyle bir durum var ki, bu konsept tasarım Apple'ın pek de hayata geçireceği bir tasarım değildir. Hatta aksine şirket tam tersi yönde hareket ediyor. Şirket, daha az hareket eden birimler ile beraber cihazlarını daha da minimalist hale getirmek üzere çalışıyor. Bu duruma örnek vermek gerekirse Home tuşunu değerlendirebiliriz. İlk etapta mekanik olan bu buton ilerleyen süreçte sabit hale getirilmiş ve hatta Face ID ile de yer değiştirilmiştir. Bu sebeple Apple'ın bu tarz karışık bir tasarıma geçiş yapması pek de olası bir durum olarak değerlendirilmiyor. Kendi tarzını ortaya koyan Apple uzun süredir kendine has tasarımı ile devam ediyor. 

Apple hüzünlü, Huawei’de sevinç varApple hüzünlü, Huawei’de sevinç var

Daha az karmaşık tasarımlar konusunda katlanabilir ekran özelliğine sahip akıllı cihazları hariç tutabiliriz. Teknoloji devi Apple'da standart tasarım çizgisini değiştirerek farklı bir tasarıma geçmek istediğinde en nihayetinde kendine has bir katlanabilir özellikli akıllı cihaz üretecektir. Gelecek yıllarda katlanabilir ekranlı iPhone ile karşılaşmamız mümkün olarak gözüküyor. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Galaxy Fold adlı katlanabilir akıllı cihazı ile farklı bir tasarım yoluna girmiş olsa da bu işe biraz erken girdiğini dile getirmektedir. Fakat gelecek yıllarda katlanabilir ekranların kaçınılmaz olması beklenen en önemli durumlar arasındadır. Söz konusu bu akıllı cihazların hem geniş ekranlara sahip olması hem de taşıma açısından ceplere sığacak kadar küçülebilecek olan güvenilir cihazlar raflardaki yerini almaya başladığında katlanabilir ekran özelliğine sahip olan telefonlar teknoloji dünyasının kaçınılmaz ürünleri haline gelecek gibi gözüküyor. Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple'ın kızaklı formatta konsept olarak hazırladığı telefonun hayata geçip geçmeyeceği bilinen bir durum değildir. Apple için son derece farklı bir tasarım olan bu konsept kızaklı telefon şu an için son derece ilginç gözüküyor. 

 

 


Apple gizlilik portalını yenilediApple gizlilik portalını yeniledi
Apple, Hepsiburada ile el sıkıştıApple, Hepsiburada ile el sıkıştı
Apple Music'te iPhone ile çekilmiş özel klipler yer alacakApple Music'te iPhone ile çekilmiş özel klipler yer alacak

PAYLAŞ