Chromium Tabanlı Edge'in 3 yeni özelliği - Haberler - indir.com

Chromium Tabanlı Edge'in 3 yeni özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-01 22:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Microsoft, Chromium tabanlı yeni internet tarayıcısı Edge için planlamış olduğu özellikler hakkında bilgi verdi. Söz konusu tarayıcı Edge, Nisan ayı içerisinde tanıtımı gerçekleşecek olan bu üç yeni özelliğe sahip olacak. Chromium tabanlı tarayıcı Edge, geride bıraktığımız Ocak ayı içerisinde Microsoft tarafından kullanıma sunulmuştu. Söz konusu bu tarayıcı hakkında çalışmalar hızla devam ediyor. Şirket Edge'yi sürekli güncelliyor ve bu tarayıcı yeni özellikler ile beraber çok daha kullanışlı hale getirmeye yönelik hareket ediyor. Şu an ise Microsoft bu yeni tarayıcı için yayınlamaya hazırladığı bir güncellemeyi ve bu güncelleme ile beraber sunulacak olan bu yenilikleri açıkladı. 

Konuyla ilgili olarak Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre Nisan ayı içerisinde güncellemesi gerçekleşecek olan Chromium tabanlı Edge tarayıcısı güncelleme ile beraber, dikey sekmeler, akıllı kopyalama ve parola izleyicisi olarak adlandırılan üç yeni özelliğe sahip olacak. Bu özelliklerin tüketiciler için ne gibi faydaları olacağını ise güncelleme sunulduğunda görmek çok daha kolaydır. 

Microsoft Edge uzantı kabul etmeye başladıMicrosoft Edge uzantı kabul etmeye başladı

Dikey sekmeler

Edge için hazırlanan bu yeni güncelleme ile beraber sunulacak olan dikey sekmeler özelliği, Chromium tabanlı Edge adlı tarayıcının sol kısmına yerleşecek ve dikey pozisyonda yer alacak sekmeler halinde kullanıcılara sunulacak. Şöyle ki sekmeler bildiğiniz üzere neredeyse tüm tarayıcıların üst kısmında yer alıyor ve peşpeşe onlarca sekme açarsanız da sekmelerde bulunan açıklamalar okunamaz hale geliyor. Bu da kullanıcılar için sekmeler özelliğini kullanışlı olmaktan çıkarıyor. İşte Microsoft'un dikey sekmeler olarak adlandırdığı bu yeni özellik kaç sekme açık olursa olsun kullanıcıların sekmelerinden kolaylıkla faydalanmasını sağlayacak. 

Akıllı kopyalama

Güncelleme ile beraber sunulacak olan akıllı kopyalama özelliği pek çok kullanıcının tarayıcı kullanımını çok daha kullanışlı hale getiriyor. Bu özellik ile beraber kullanıcılar, bir internet sitesinde yer alan içerikleri rahatlıkla kopyalamanıza imkan tanıyor. Üstelik bu kopyalama işlemi ilgili alanda yer alan metinlerin yanı sıra görüntüler ve bağlantıları da içeriyor. Şunu da belirtmek gerekiyor ki akıllı kopyalama özelliğini kullanarak gerçekleştirirken internet sitesinin biçimlendirmesini de korumaya devam edecek. 

Parola izleyicisi

İnternet sitelerinde kullanmış olduğumuz şifreler, güvenliğimizin esas adımlarıdır. Fakat zaman zaman bazı nedenlerden dolayı şifreler ve kullanıcıları isimleri sızdırılabiliyor. Microsoft tarafından hazırlanmış olan Password Monitor internet sitelerinde kullanılan isim ve şifreleri takip ediyor. Eğer söz konusu bu isim ve şifre daha önceden herhangi bir sızdırılma işlemine maruz kalmışsa kullanıcı bir uyarı alacak. Teknoloji devi Microsoft, bu sayede kullanıcıların güvenliğini sağlamış olacak. 

Teknoloji lideri Microsoft'un Edge ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar bununla da sınırlı değildir. Şirket bununla beraber, Chromium tabanlı Edge 'nin ilerleyen süreçlerde 3 yeni özellik daha alacağının bilgisini verdi. Bu özellikler ise koleksiyonlar, InPrivate modu ve okuyucu olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcılar InPrivate modu ile beraber gizli bir tarayıcı deneyimi yaşayacak. Hatta öyle ki kullanıcılar internet sitelerinde çok daha kolay bir şekilde metin okuyabilecekler. Koleksiyonlar özelliği sayesinde ise kullanıcıların içerik oluşturulmasında yardımcı olunacak. 

 


Microsoft Edge'ye sitelere özel QR kod oluşturma özelliği geldiMicrosoft Edge'ye sitelere özel QR kod oluşturma özelliği geldi
Chromium tabanlı Microsoft Edge bu hafta kullanıma sunulacakChromium tabanlı Microsoft Edge bu hafta kullanıma sunulacak
Chromium tabanlı yeni Microsoft Edge yayınlandıChromium tabanlı yeni Microsoft Edge yayınlandı

PAYLAŞ