Chrome'un RAM sorunu çözen özellik başka sorunlara neden oldu - Haberler - indir.com

Chrome'un RAM sorunu çözen özellik başka sorunlara neden oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-15 15:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Google’ın popüler web tarayıcısı Chrome’un RAM sorunu geliştirdiği çözüm yeni sorunlara neden oluyor.

Arama devi motoru Google’ın web tarayıcıları için geliştirdiği Chrome günümüzde dünyanın en çok kullanılan arama motoru. 2012 yılında yayımlanan Chrome’un Windows temelli işletim sistemlerinde hala çok yüksek oranda RAM kullanıyor olması ise bilgisayar kullanıcıları tarafından büyük bir sorun haline gelmiş durumda. Bu durumu değiştirmek için uzun zamandır yeni özellikleri test eden Microsoft geçtiğimiz haftalarda RAM sorununa bir çözüm bulmayı başarmıştı. Özelliği test etmeye başlayan şirketin amacı yeni özelliği en kısa zamanda kullanıcılara sunmaktı.

Google Chrome sekmeleri gruplamaya izin verecekGoogle Chrome sekmeleri gruplamaya izin verecek

ABD merkezli yazılım devi Microsoft geçtiğimiz ay yayımladığı Windows 10 güncellemesinde önemli bir geliştirme yapmıştı. Bu sürümle birlikte Windows 10’na geliştiriciler için yeni SegmentHeap değeri geldi. Bunun alamı ise Chrome gibi Win32 uygulamalarının artık daha az RAM kullanacak olmasıydı.

Chrome tarayıcısının RAM sorunu çözülüyor

Açıklanan bilgilere göre Windows 10’un yeni altyapısı sayesinde Chrome gibi Chromium temelli bir tarayıcı olan Microsoft Edge tarayıcının RAM kullanımı yüzde 27 oranında azalmıştı. RAM kullanımında oldukça hatırı sayılır bir düşüş olan bu özelliğin Chrome tarayıcısında da aynı şekilde sonuç vermesi bekleniyordu ki, özellik beklenmedik sorunlara neden oldu. Chrome’un performansını kötü yönde etkileyen altyapı için Google önemli bir karar alarak SegmentHeap altyapısıyla gelen özelliği kapattı. SegmentHeap altyapısı çok fazla işlemci kullanması nedeniyle Chrome tarayıcısında ciddi oranda performans düşüşüne neden oldu. Gün itibariyle bu özelliği kapan Google ise söz konusu performans sorunları çözülmeden özelliğe izin vermeyecek.

Bu durum kullanıcılar açısından her ne kadar üzücü olsa da, Google’ın performans konusundaki hassasiyeti de oldukça haklı gibi duruyor. Bu sorun hakkında Microsoft’un nasıl bir yol izleyeceği henüz bilinmese de, şirketin biran önce çözüm odaklı çalışmalara başlaması gerekiyor.


Google Chrome için yeni bir özellik yoldaGoogle Chrome için yeni bir özellik yolda
Google Chrome otomatik doldurma arayüzü daha kullanışlı hale geliyorGoogle Chrome otomatik doldurma arayüzü daha kullanışlı hale geliyor

PAYLAŞ